Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Τι λέμε μόλις ξεσπά ένα σκάνδαλο;



Όταν από μια εξαγορά του ακινήτου στην Ακρόπολη από μια Off Shore, άρχισε να ξετυλίγεται το σκάνδαλο με τις μίζες του Τσοχατζόπουλου, ο πρώην παντοδύναμος υπουργός του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η δίωξη του είναι πολιτική» και ότι είναι «θύμα πλεκτάνης» καθώς  «Παπανδρέου και Σημίτης σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες ανέλαβαν την εξόντωσή του» ενώ δεν παρέλειψε να καταθέσει μηνύσεις στα έντυπα που δημοσίευσαν τις αποκαλύψεις.

Ο Γιάννης Παπαντωνίου αρχικά μήνυσε τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τα στοιχεία για τις μίζες των εξοπλιστικών, στη συνέχεια έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες» που εξυπηρέτησε η  σύστασης εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών και για «δόγμα Πολλάκη» όταν τα στοιχεία οδήγησαν στην προφυλάκισή του. Προηγουμένως είχε μηνύσει ελληνικές και ξένες εφημερίδες που δημοσίευαν στοιχεία για την εμπλοκή του.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος των επικεφαλής της αντιπολίτευσης όταν ξεκίνησε να αποκαλύπτεται η υπόθεση υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια είχε επιρρίψει τις ευθύνες σε υπαλλήλους ενώ όταν η Δικαιοσύνη έφτασε στα ίχνη του δήλωσε «τίποτε  – απολύτως τίποτε – το γκρίζο δεν υπάρχει στην υπόθεση αυτή»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση Novartis έκανε λόγο για «σκευωρία» και «κουκουλοφόρους», απειλώντας τους πολιτικούς αντιπάλους και καταθέτοντας μηνύσεις. Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας που τον καθιστά ύποπτο για δωροδοκία εξαιτίας του πλούσιου αποδεικτικού υλικού, απειλεί ακόμη περισσότερο, προαναγγέλλει και νέες μηνύσεις μιλά για συμμορία κακοποιών – στην οποία προφανώς συμμετέχει και το FBI-  παλιανθρώπους και αλητεία.

Είναι μερικές ενδεικτικές αντιδράσεις από τις πολλές που υπάρχουν αλλά ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, με απειλές, μηνύσεις και θεωρίες «πλεκτάνης» μόλις κάποιος πολιτικός κατηγορείται  ότι συμμετείχε σε κάποιο σκάνδαλο διαφθοράς στην Ελλάδα. Αυτό δεν καθιστά ένοχο όποιον κατηγορείται και έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Σε μια φυσιολογική χώρα όμως, ένας πολιτικός που βρίσκεται κατηγορούμενος για διαφθορά, αποχωρεί από το προσκήνιο, περιμένει την κρίση της Δικαιοσύνης και τοποθετείται μετά από αυτή.  Στην Ελλάδα, αντιθέτως, απειλούν θεούς και δαίμονες. 

Υ.Γ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που επίσης έκανε λόγο για «μεγάλη σκευωρία» και «απόλυτο φιάσκο», ήταν από τους πρώτους που είχαν βάλει την υπογραφή τους υπέρ της αθωότητας του Ακη Τσοχατζόπουλου. «Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!», υποστήριζαν...
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου