Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Συνειδητό ξέπλυμα των ακροδεξιών από μερίδα του Τύπου

του Πέτρου Κατσάκου
Όταν μια ομάδα ατόμων μπουκάρει στην κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Βέροια και διακόπτει με κραυγές και συνθήματα την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε το σύνολο του Τύπου κάνει λόγο για ακροδεξιούς τραμπούκους.
Όταν τα ίδια ακριβώς άτομα εμφανίζονται στην Πτολεμαΐδα και φωνάζουν «Αλήτες προδότες πολιτικοί» και «Αλήτες προδότες αριστεροί» στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη και στολίζουν με ακατονόμαστες ύβρεις τους πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες τους, τότε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου κάνει λόγο για "συγκεντρωμένους πολίτες που διαμαρτύρονταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών".
Δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι που χρησιμοποιούν οι επικοινωνιακοί βραχίονες της Νέας Δημοκρατίας, που για δικούς τους λόγους διατυμπανίζουν πως υπηρετούν την "ανεξάρτητη" δημοσιογραφία όσον αφορά τα "σόου" από μεμονωμένες ομάδες ακροδεξιών. Ομάδες ακροδεξιών που δεν ξεπερνούν συνήθως τα δέκα άτομα παρουσιάζονται ως πλήθη πολιτών και αγνών πατριωτών που αυθορμήτως συγκεντρώνονται για να αποδοκιμάσουν τους "προδότες" του ΣΥΡΙΖΑ.
Και, παρότι οι ίδιοι δεν κρύβουν την πολιτική τους ταυτότητα ανεβάζοντας στο Διαδίκτυο πριν και μετά τις διαμαρτυρίες τους βίντεο και ανακοινώσεις άλλοτε ως "έφεδροι" άλλοτε ως "ιερολοχίτες" και άλλοτε ως "Πτολεμαίοι", είναι τα τα "ανεξάρτητα" ΜΜΕ που αναλαμβάνουν να τους καλύψουν, να τους κρύψουν και να τους ξεπλύνουν παρουσιάζοντάς τους ως απλούς πολίτες που απλώς έβγαλαν από τα μπλουζάκια τους τους μαίανδρους και τους αντικατέστησαν με τον ήλιο της Βεργίνας.
Αυτό το συστηματικό ξέπλυμα της Ακροδεξιάς αποτελεί συνειδητή επιλογή μερίδας του Τύπου και συγκεκριμένων δημοσιογράφων που έχουν αναλάβει την ευθύνη του αποχρωματισμού και της τεχνητής διόγκωσης ενός χαμηλής έντασης και μαζικότητας ρεύματος λαϊκής καταδίκης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι πέντε δέκα ακροδεξιοί που μεταφέρονται από πόλη σε πόλη της Μακεδονίας και δίνουν την πατριωτική τους παράσταση για χάρη των φωτογράφων και των οπερατέρ της ιδιωτικής τηλεόρασης είναι οι "αγανακτισμένοι πολίτες" των ημερών μας. Είναι το φιδίσιο αυγό που επωάζεται εσχάτως στα δελτία ειδήσεων, στις ιστοσελίδες και στα πρωτοσέλιδα του ανεξάρτητου Τύπου.
Οι "πατριώτες" της Κατερίνης, της Βέροιας και της Πτολεμαΐδας είναι ότι ήταν πριν μια δεκαετία οι αγανακτισμένοι στον Άγιο Παντελεήμονα, που από μόνιμο στασίδι στα τηλεπαράθυρα βρήκαν στη συνέχεια έδρανα στη Βουλή και τα κανάλια έκαναν πως δεν ήξεραν τίποτα για τον φόνο και το έγκλημα. Τώρα πάλι τα ίδια...
αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου