Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Αυτό δεν είναι κόμμα, επεισόδιο στο Black Mirror είναι



Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν επιτεθεί στην επαναφορά του κατώτατου μισθού, στο κοινωνικό μέρισμα, στα "δώρα" των Χριστουγέννων, στο επίδομα ανεργίας, τη δημόσια ασφάλιση...
του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη
Tο Black Mirror είναι μια δημοφιλής σειρά επιστημονικής φαντασίας με αυτοτελή επεισόδια που παρουσιάζει ένα -όχι τόσο μακρινό- δυστοπικό μέλλον, όπου η ανθρωπότητα έχει πάρει κάποιες, πολύ λάθος, αποφάσεις όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας και της διακυβέρνησης. Ένα από αυτά τα επεισόδια θα μπορούσε να έχει ως θέμα μια υποθετική άνοδο του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη, στην εξουσία.
Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι ότι δεν είχαμε υποψιαστεί τι σηματοδοτούσε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία. Όταν βλέπεις τη Μιράντα Ξαφά στην κάλπη των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, να χαμογελάει σαν ύαινα μπροστά σε κουφάρι αντιλόπης, κρατώντας τον φάκελο με το όνομα "Κυριάκος Μητσοτάκης" μέσα, οι πρώτες σκέψεις που σου περνάνε από το μυαλό σίγουρα δεν είναι για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς ανισότητες.
Όταν η πρώτη κίνηση του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο διορισμός ενός ακροδεξιού, γραφικού τηλε-πωλητή, ως αντιπρόεδρου του κόμματος, δεν οραματίζεσαι ένα μετριοπαθές κόμμα με κοινωνικές ευαισθησίες και στελέχη που δεν εμπλέκονται σε χίλια μύρια σκάνδαλα.
Το τι ακολούθησε αυτά τα τρία χρόνια, μετά την εκλογή Μητσοτάκη, είναι αδύνατο να περιγραφεί σε λιγότερες από τις 24 ραψωδίες της ομηρικής «Ιλιάδας».
Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν επιτεθεί: στην επαναφορά του κατώτατου μισθού, στο κοινωνικό μέρισμα, στα "δώρα" των Χριστουγέννων, στο επίδομα ανεργίας, τη δημόσια ασφάλιση (έχοντας στο πρόγραμμά τους το ασφαλιστικό Πινοσέτ), στη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, στις κοινωνικές παροχές στα ΑμεΑ... και στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά.
Από την άλλη πλευρά, έχουν υπερασπιστεί: το δεξί χέρι του προέδρου του κόμματος που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικους, έναν υπόδικο επιχειρηματία που κατηγορείται μεταξύ άλλων, για τα στημένα παιχνίδια και εμπορία 2 τόνων ηρωίνης... και το δικαίωμα του εργοδότη στις αναιτιολόγητες απολύσεις.
Για κερασάκι στην τούρτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, εκμεταλλεύτηκαν πρόσφατα μια εθιμοτυπική συνάντηση με καλλιτέχνες για να "στήσουν" προεκλογικό σποτ, ενώ κατασκεύασαν ολόκληρη στιχομυθία που υποτίθεται πως είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με μικροπωλητή του περιοδικού των αστέγων, ΣΧΕΔΙΑ, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο πωλητής.
Ενδιάμεσα, ένας ευρωβουλευτής της ΝΔ ερευνάται από την Κομισιόν για απάτη και για έναν άλλον έγινε άρση ασυλίας από το ευρωκοινοβούλιο για χρέη προς το δημόσιο. Και οι δύο είναι ξανά υποψήφιοι.
Όλα αυτά ενώ εδώ και μήνες, μοιράζονται εναλλάξ με τη Χρυσή Αυγή τη δηλητηριώδη ρητορική του εθνικισμού με αφορμή τη "Συμφωνία των Πρεσπών" και τη λύση μετά από 25 χρόνια του "Μακεδονικού".
Για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ ας μη μιλήσουμε, είναι ήδη αρκετός ο τρόμος.
Πόσο νομίζετε ότι θέλουμε ακόμα μέχρι να γίνουμε επεισόδιο στο Black Mirror;
ΥΓ. Σέβομαι αρκετά τον Κυμπουρόπουλο για να τον αντιμετωπίσω σαν ΑμεΑ και όχι ως πολιτικό, κάτι που ο ίδιος επέλεξε, σε αντίθεση με την αναπηρία του.
ΥΓ2. Για την εφιαλτική προοπτική, ακόμα ένα μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη να βρεθεί σε θέση εξουσίας στην πρωτεύουσα της χώρας, θα μιλήσουμε σε ένα από τα επόμενα επεισόδια. Αρκούν οι ανατριχίλες για σήμερα.
ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου