Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ο πλανήτης με τα ούφο



του Νίκου Παπαδογιάννη
O Mητσοτάκης στην αγορά, μπουκάρει σε σαντουιτσάδικο και παριστάνει ότι παραγγέλνει τοστ με κασέρι και χαβιάρι. Ο Μητσοτάκης σε pet shop, ρωτάει χαριτωμένα τον παπαγάλο αν ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.
Ο Μητσοτάκης στη λαϊκή αγορά, ξεκινάει να βγάλει σέλφι με το κινητό μίας κυρίας και βγάζει μόνο τον εαυτό του.
Ο Μητσοτάκης σε γήπεδο μπάσκετ, κάνει «ζντο» δίπλα σε αθλητές και προπονητές που τραβάνε τα χέρια για να μη τον αγγίξουν. Ο Μητσοτάκης στον πάρκο, σηκώνει μια γάτα και καμώνεται τον ζωόφιλο. Ο Μητσοτάκης στα καταστήματα, χαιρετάει εγκάρδια τις πλαστικές κούκλες και απορεί που δεν παίρνει απάντηση.
Ο Μητσοτάκης στο μετρό, πιάνει κουβέντα με τον άστεγο πωλητή της «Σχεδίας» και σπαράζει η καρδιά του. Ο Μητσοτάκης στον παιδικό σταθμό, κάνει κουπεπέ στα παιδάκια που τον κοιτάζουν σαν τον εξωγήινο του Υμηττού. Ο Μητσοτάκης στον Υμηττό, ξομολογάει τον ίδιο τον εξωγήινο.
Ο Μητσοτάκης, εδώ, εκεί και παντού. Το παιδί του λαού, γέννημα και θρέμμα του μέσα από τις πορφύρες. «Είμαι ένας από εσάς», ορκίζεται, σαν νέος Θανάσης Γιαννακόπουλος. Και όποιος τσιμπήσει. Όταν ρίξεις άδεια, όλο και κάποιο λιθρίνι θα γελαστεί και θα πιαστεί στα δίχτυα.
Αλλά τα κέρινα ομοιώματα, τα αδέσποτα τετράποδα, οι λεγεωνάριοι μπασκετμπολίστες, η «λάθρο» ρωσοπόντια που πουλάει τα τερλίκια στη λαϊκή και τα εξωγήινα όντα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.  Οι πιτσιρικάδες της παιδικής χαράς θα αργήσουν να πάνε στην κάλπη και οι γονείς τους αλλάζουν δρόμο μόλις αντικρύζουν τον γκαρδιακό φίλο του παιδεραστή.
Ο άστεγος πωλητής της «Σχεδίας» βγαίνει στα κανάλια και διαμαρτύρεται που τον διέσυραν βαφτίζοντάς τον υποστηρικτή του Κούλη. Η ψιψίνα καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος που τη σηκώνει στον αέρα δεν έχει αγκαλιάσει ζωάκι στη ζωάρα του και το βάζει στα πόδια έντρομη.
Οι μπασκετμπολίστες θυμούνται ότι η Εθνική ομάδα διαλύθηκε μετά την τελευταία επίσκεψη του λεγάμενου και φτύνουν στον κόρφο τους για να ξορκίσουν το κακό. Οι γυμνές κούκλες της βιτρίνες ψάχνουν κουρέλια για να κρύψουν την αισχύνη τους, ενώ ο εξωγήινος μπαίνει πανικόβλητος στο ούφο και αναζητεί πλανήτη με λιγότερα ούφο.
Ο μόνος ευτυχισμένος είναι, τελικά, ο παπαγάλος. Τόσα και τόσα ξαδέρφια του κάνουν καριέρα στην τηλεόραση αποστηθίζοντας τα τσιτάτα του νέου μεσσία, όλο και κάποια θεσούλα θα περισσέψει και για τον ίδιο. Στο Φάληρο ήδη ξεκίνησαν οι οντισιόν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει σαν λιθρίνι που βολοδέρνει έξω από το νερό, όταν προσπαθεί να εμφανιστεί σαν φίλος της πλέμπας που τόσο αποστρέφεται η παράταξή του. Μία αρσενική Μαρία Αντουανέτα με Αρμάνι, έτοιμη να κουμπώσει τη σινιέ πανοπλία και να απομακρυνθεί με οπίσθια προσεκτικά βηματάκια στην παραμικρή στραβή. 
Από τα άφθονα στιγμιότυπα που κατέγραψαν οι φίλιες κάμερες, τα μισά εξαφανίστηκαν από το διαδικτυακό σύμπαν πριν επιστρέψουν στον αποστολέα με μορφή μπούμερανγκ, ενώ τα υπόλοιπα δείχνουν έναν άνθρωπο εκτός τόπου, εκτός χρόνου και εκτός πραγματικότητας.
Αλήθεια, ποιο ακριβώς σχολείο έχουν τελειώσει οι επικοινωνιολόγοι που πιστεύουν ότι αυτή η τακτική του χαρίζει ψήφους αναποφάσιστων; Από το ίδιο που κάποτε γέμισε τα ντουβάρια με αφίσα του πατρός Μητσοτάκη μεταμφιεσμένου σε δράκουλα;
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στα καλύτερά του όταν μιλάει αγγλικά του Χάρβαρντ και συνδιαλέγεται με ομογάλακτους αρίστους του παγκόσμιου φιλελευθεριστάν – αρκεί να φοράς ωτασπίδες για να μην ακούς αυτά που λέει, ο ίδιος και οι συνομιλητές του. 
Όποτε λύνει τη γραβάτα και κατεβαίνει στον λαό μάλλον θυμηδία και ιλαρότητα προκαλεί παρά συμπάθεια. Ορισμένες φορές, μοιάζει να γελάει και ο ίδιος, με τα βραχυκυκλώματα που προκαλεί στην προσπάθειά του να ανοίξει δίαυλο επαφής.
Στην επόμενη δημοσκόπηση, στην επόμενη έγκυρη δημοσκόπηση σπεύδω να επανορθώσω, θα ήθελα να γίνει στους αόρατους ψηφοφόρους η εξής ερώτηση: «Εσείς που ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία ήσασταν ορκισμένος εκ των προτέρων ή πήρατε την απόφασή σας παρακολουθώντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος;» Εάν η δεύτερη στήλη βγάλει ποσοστό μεγαλύτερο από μηδέν, το πρόβλημα είναι πραγματικά μεγάλο και χρειαζόμαστε εμβόλια για τη λοβοτομή. 
Εκτός, πια, και αν απέκτησε το δικαίωμα του εκλέγειν το brain drain της Σελήνης, του Πλούτωνα και του Σείριου. Με την ψήφο των ομογενών, όλα γίνονται.
κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου