Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

«Εκλέγεσθαι» υπό προϋποθέσεις



Δικαίωμα στο «εκλέγεσθαι» έχουμε όλες και όλοι
της Αναστασίας Γιάμαλη
Το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» δεν αφορά μόνο τους στρέητ άνδρες άνω των 30, κουστουμαρισμένους ή μη, ερωτευμένους όχι μόνο με την πόλη, την περιφέρεια ή την Ευρωβουλή που είναι «γυναίκα»  αλλά και με μία κυρία που κοσμεί συχνά το background συνεπαρμένη από τα λόγια του –όχι πάντα– δεινού ρήτορα. Ούτε αφορά μόνο τις γυναίκες με τα ταγιέρ, τις μεγαλύτερες σε ηλικία, που είναι «τόσο όσο» κομψές, «τόσο όσο» πολιτικές, «τόσο όσο» δυναμικές αλλά κυρίως «κοσμούν» τα ψηψοδέλτια και δίνουν μια επίφαση ισότητας.
Δικαίωμα στο «εκλέγεσθαι» έχει και η Ραλλία Χρηστίδου που με το που ανακοινώθηκε η συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι έσπευσαν να «αποκαλύψουν» τις –όχι τόσο– «αποκαλυπτικές εμφανίσεις» της στις πίστες των νυχτερινών μαγαζιών όπου εργάζεται ως τραγουδίστρια. Οι ίδιοι, όταν δεν έπιασε το «ντεκολτέ», επιχείρησαν να την εμφανίσουν ως μια γυναίκα που θα χρησιμοποιήσει την εκλογή της ως «όχημα» για να «ξεφύγει» από τη νύχτα ενώ η υποψήφια ευρωβουλευτής είπε απλά το αυτονόητο.
Δικαίωμα στο «εκλέγεσθαι» έχει και το Τζέισον – Αντιγόνη που μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση θα ονομάζεται Ιάσων Δούσης κι ας επιχειρεί να απονομιμοποιήσει την υποψηφιότητά του μερίδα του Τύπου επειδή έχει εμφανιστεί με «φορέματα». Μάλιστα το βιογραφικό του είναι ιδιαίτερα αξιόλογο, πολύ αξιολογότερο μάλιστα από πολλά βιογραφικά άριστων στρέητ υποψηφίων μαζί, μιας και μιλά τέσσερις γλώσσες, έχει ακτιβιστική δράση, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διευθύνει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό. Το Τζέισον Αντιγόνη κατεβαίνει υποψήφιο στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τη Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου. Με την Ρένα Δούρου κατεβαίνει και η τρανς γυναίκα Άννα Κουρουπού, μια γυναίκα με εντυπωσιακή ακτιβιστική δράση.
Δικαίωμα στο «εκλέγεσθαι» έχει και ο Νίκος Γραικός  που δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι έγγαμος με ομόφυλό του στο Παρίσι αλλά μερίδα του Τύπου θεώρησε πως αυτό είναι η είδηση και όχι το πολύ πλούσιο βιογραφικό του και η αντιφασιστική και ακτιβιστική του δράση. Εντύπωση προκάλεσε ότι οι ομοφοβικοί υπαινιγμοί εν είδει ενημέρωσης δημοσιεύθηκαν και σε ιστοσελίδες free press εντύπων με ευαισθησίες και αντανακλαστικά. «Τους λυπάμαι λίγο αυτούς» που τα έγραψαν, είπε ο ίδιος…
Δικαίωμα στο «εκλέγεσθαι» έχουμε όλες και όλοι. Η πολιτική δεν είναι κλειστό club γόνων πολιτικών οικογενειών ή κουστουμάτων κυρίων. Η κλειδαρότρυπα που στοχοποιεί και περιθωριοποιεί παντρεύοντας το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μένος με τον σεξισμό, είτε αφορά γυναίκες που δεν ταιριάζουν στο καλούπι της «υποψήφιας», είτε άτομα λόγω τους σεξουαλικού τους προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου τους. Είναι κρίμα που ακόμη στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ δεν έχουμε δει ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ υποψηφιότητες και ελπίζω να ανακοινωθούν σύντομα, ειδάλλως η οπισθοδρόμηση και το χάιδεμα στα συντηρητικά ακροατήρια που είδαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει ένα πολύ πιο επικίνδυνο βήμα παραπέρα. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες είδαμε ένα κυνήγι μαγισσών, με θύματα γραμματείς και συμβούλους υπουργού, με τα ΜΜΕ να τους μετράνε λίγο πολύ τον ποδόγυρο. Να μην αφήσουμε να μας γυρίσουν στο 1950.
 kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου