Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Έφοδος εισαγγελέων στη UBS - Κατασχέθηκαν στοιχεία μεγαλοκαταθετών



Oι οικονομικοί εισαγγελείς μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στα γραφεία του υποκαταστήματος της UBS το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, εξασφάλισαν στοιχεία που ξεκλειδώνουν την νέα λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας που είναι ήδη στα χέρια τους.
Η έφοδος αποφασίστηκε καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των λογαριασμών που περιλαμβάνει η λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας (περίπου 10.500) είχαν ανοιχθεί σε αυτή την τράπεζα και κρίθηκε σκόπιμο να να αντληθούν επιπλέον στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ, ταυτοποιήθηκαν πάνω από 200 μεγαλοκαταθέτες της UBS με τη μικρότερη κατάθεση να φτάνει τα 1,5 εκατ. και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατ. ευρώ.
Η έφοδος έγινε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε απο τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Γιάννη Δραγάτση και Χρήστο Ντζούρα.
Τα στοιχεία που πήραν οι Εισαγγελείς χαρακτηρίζονται «εξαιρετικού ενδιαφέροντος», καθώς ανοίγουν πλήρως την έρευνα για την υπόθεση. Το αμέσως επόμενο βήμα των εισαγγελέων θα είναι η αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους καταθέτες, ώστε να σπεύσουν να καταβάλουν τις πληρωμές προς το Δημόσιο πριν κινηθεί εναντίον τους ποινική διαδικασία προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου