Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Να γιατί τον είπανε "μαντρόσκυλο"



Michalis Papadopoulos
Να γιατί η ΠΕΦ και οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που " τα πιάνανε" απο τους φαρμακεμπορους τον είπανε "μαντρόσκυλο" και του κύρηξανε "ανένδοτο": 
• Στη Γερμανία ο ΕΟΠΥΥ της Γερμανίας πληρώνει φάρμακο που κοστίζει 70.000 ευρώ στην τιμή των 20.000 ευρώ. Και στην Ελλάδα, «γιατί είμαστε κιμπάρηδες», όπως είπε, το ίδιο φάρμακο ο ΕΟΠΥΥ το πληρώνει 70.000 ευρώ παρά το ότι είναι ο μοναδικός αγοραστής του φαρμάκου.
• Επίθεμα που ο γαλλικός ΕΟΠΥΥ το πληρώνει 1,5 ευρώ τα ελληνικά νοσοκομεία το πληρώνουν 15 ευρώ και ο ελληνικός ΕΟΠΥΥ 35 ευρώ.•
Ενδεικτικά παραδείγματα για το πώς μοιράζονταν χρήματα στις φαρμακευτικές εταιρείες και τους προμηθευτές τους από τον ΕΟΠΥΥ, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ. Ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί Επιτροπή Δαπανών για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη και υπογράμμισε ότι η υπουργική απόφαση που θα βγει βάσει του νόμου θα προβλέπει εξαίρεση από το clawback φαρμάκων που προμηθεύονται τα νοσοκομεία με διαγωνιστική διαδικασία και εκπτώσεις.

αλιεύθηκε από το fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου