Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Το «ξανθό γένος» της Bild



«Το τέλος του Αλέξη Τσίπρα πλησιάζει», γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild και «προβλέπει»... με βάση έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η ίδια στην Αθήνα, την κατάρρευση της κυβέρνησης εντός τριών μηνών.

του Δημήτρη Τρίμμη
Κατά τη γνώμη μου, η σκανδαλοθηρική, δεξιά εφημερίδα εμπνεύσθηκε το θέμα της από τις, δημοφιλείς στην Ελλάδα, προφητείες του πασίγνωστου Αγίου Γέροντα Αγιορείτη μοναχού και τις οποίες προβάλλει προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα ώστε να ...αυτοεπιβεβαιωθούν.
Η έρευνα της εφημερίδας βέβαια όπως όλα δείχνουν, περιορίστηκε αποκλειστικά στην εμβριθή μελέτη των πρωτοσέλιδων της εγχώριας ακροδεξιάς εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» η οποία έχει το σχετικό copyright και ...αποκαλύπτει καθημερινά, μία ή περισσότερες προφητείες του, επί όλων των ζητημάτων, παγκοσμίου και τοπικού ενδιαφέροντος.
Λόγου χάρη, στις 21.9 ενεστώτος έτους, την επομένη δηλαδή της νίκης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, η «Ωρα» προέβλεπε μέσα από τους χρησμούς του αγαπημένου της Αγίου Παϊσίου ότι "μετά τις εκλογές να είστε έτοιμοι" (σ.σ. καλά να πάθετε), διότι "έρχονται: α) δέσμευση καταθέσεων, β) εξέγερση λαθρομεταναστών, γ) πολιτειακή ανωμαλία, δ) τουρκική επίθεση, ε) παγκόσμια σύρραξη...". Την δε περασμένη Κυριακή, 13.12.2015, η «Ελεύθερη Ωρα» ανακοίνωσε ότι «οι Αμερικανοί και το Ισραήλ, που στίξαν με χίλια τον Αλέξη (...) τώρα προωθούν τον Ελληνα Κένεντι στο πρόσωπο του γιου της Γιάννας Αγγελοπούλου». Κι όλα αυτά ενώ, η εφημερίδα στο ίδιο πρωτοσέλιδό της ξεσκεπάζει το σχέδιο Καραμανλή να διαλύσει τη Ν.Δ και, όπως ο Αγιος Παΐσιος έχει προβλέψει, «σε συνθήκες παγκοσμίου πολέμου» (σ.σ. που προφητεύεται δυο, τρεις φορές τη βδομάδα), «θα φέρει τον Βασιλιά και το ...ΚΚΕ».
Η διεθνής απήχηση των προφητειών της «Ελεύθερης Ωρας» ωστόσο, έχει παρελθόν και έχει προβληθεί ήδη από την ίδια την εφημερίδα, πριν από τη σημερινή θριαμβευτική αναγνώρισή της από την έγκριτη -του κιτρινισμού και των προβοκατσιών- Bild.
Στις 9.12.2015, μάθαμε με έκπληξη ότι «όλη η Ρωσία συζητά τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου». Οτι υπήρξε σχετικό «αφιέρωμα της ρωσικής τηλεόρασης, ενόψει πολέμου με την Τουρκία» και εξ αυτού «ο (σ.σ. εθνικοφασίστας) Ζιρινόφσκι λέει στον Πούτιν να βομβαρδίσουν την Κωνσταντινούπολη».
Την οποία βασιλεύουσα Πόλη, όλοι ...ξέρουμε ότι το «κυρίαρχο ξανθό γένος» που θα κερδίσει τον διεξαγόμενο Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα μας την παραχωρήσει δωρεάν και δικαιωματικά εν ονόματι της Ορθοδοξίας και της Ιστορίας μας.
Το είχε πει καθαρά κι ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός από τα τέλη του 18ου αιώνα (και το έγραψε εγκαίρως η «Ελεύθερη Ωρα» στις 8.6.2014): «Η μεγάλη μάχη θα γίνει στην Πόλη. Εκεί θα μαζωχτούν όλα τα κράτη και θα κολυμπήσει το βουβαλομούσχαρο στο αίμα! Στη μεγάλη αυτή μάχη νικητής θα βγει το ξανθό γένος. Εμείς θα είμαστε με το ξανθό γένος!».
Αλλά για σταθείτε. Μήπως έχει γίνει μια μεγάλη ιστορική παρεξήγηση; «Ξανθό γένος» δεν είναι και οι Γερμανοί της Bild και όλα τα άλλα βορειοευρωπαϊκά γερμανικά φύλα; Ή μήπως εδώ μάλλον πρόκειται απλώς για ένα ξανθό υπο-γένειο της γερμανικής προπαγάνδας;

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου