Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Τους αριθμούς του «τζόκερ» έδωσε χθες στη Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τους αριθμούς του «τζόκερ» έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Έχω μία απορία. Άκουσα από τον πρόεδρο της ΝΔ. όλα αυτά που θα αυξήσουμε, 10 – 12 πράγματα. Όμως όλα αυτά ήταν στην πρόταση Γιούνκερ που την πήγαμε στο δημοψήφισμα. Εσείς δηλαδή ψηφίσατε "ναι" για να γίνουν όλα αυτά; Όλα αυτά ήταν στο πλάνο Γιούνκερ. Μήπως έκανα λάθος και ψηφίσατε όχι;», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Γιάννη Πλακιωτάκη.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών τους ζήτησε να απαντούν χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερις αριθμούς: 25, 28, 33 και, ως «τζόκερ», όπως είπε, το 50.
Κι εξήγησε: «Το 25 είναι το ποσοστό που έπεσε το εθνικό εισόδημα τα χρόνια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, το 28 είναι το ποσοστό της ανεργίας, το 33 είναι το ποσοστό των Ελλήνων που είναι κάτω από το όριο ή κοντά στο όριο της φτώχειας», ενώ απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είπε: «Γι’ αυτούς τους λόγους, γι’ αυτά τα νούμερα, θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να μας κατηγορήσετε για αναλγησία».
Μέσα σε χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός αποκάλυψε ότι «ο αριθμός – τζόκερ, το 50, είναι οι ποσοστιαίες μονάδες που έχουν χάσει ΝΔ. και ΠΑΣΟΚ».
Αναφερόμενος στην φορολογία ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει 1% περισσότερη φορολογία από το μέσο όρο της Ε.Ε. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αναδιάρθρωση των φόρων και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου