Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Δικάζεται για απάτη μισού εκατομμυρίου ευρώ ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ



Για κακουργηματική απάτη ύψους 568.022 ευρώ για τρεις περιπτώσεις οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ θα δικαστεί ο γενικός διευθυντής του, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.
Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
Ο κ. Παπαδημήτριου κατηγορείται για απάτη ύψους 568.022 ευρώ για τρεις περιπτώσεις οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η πρώτη περίπτωση αφορά την υπογραφή συμφωνητικού φύλαξης τριών κτιρίων για ένα έτος (2005-2006) με αρχική μηνιαία αμοιβή 12.400 ευρώ συν ΦΠΑ. Το συμφωνητικό δεν εμφανίστηκε ποτέ καταρτίστηκε νέο με διπλάσια μηνιαία αμοιβή (24.800 ευρώ), με συνέπεια να ζημιωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 175.534 ευρώ.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου το δεύτερο συμφωνητικό των 24.800 ευρώ μηνιαίως, το υπέγραψε εν αγνοία του, καθώς υπεκλάπη η υπογραφή του κατά την υπογραφή άλλων εγγράφων.
Στον  κ. Παπαδημητρίου αποδίδεται ακόμα ότι αυξήθηκαν παράνομα με τη μορφή επιδόματος αυξημένης αρμοδιότητας. οι αποδοχές στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 2.000 ευρώ μηνιαίως, αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2008.
Η εντολή αύξησης δόθηκε στο αρμόδιο τμήμα μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με σημείωμα του κ. Παπαδημητρίου που αντιπροσώπευε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κάτι που είχε ως συνέπεια να επέλθει ζημιά 58.000 ευρώ.
Ο γενικός διευθυντής υποστήριξε ότι το επίμαχο σημείωμα με την υπογραφή του είναι πλαστό.
Η τρίτη περίπτωση αφορά την έγκριση δαπάνης ύψους 336.488 ευρώ η οποία δόθηκε ως αμοιβή σε γραφεία εμπιστευτικών ερευνών για την αντιμετώπιση περιστατικών βιοτρομοκρατίας κατά την διετία 2002-2003. Για την περίπτωση αυτή ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι κατέβαλε εξ ιδιών το επίμαχο ποσό.
Όλα αυτά τη στιγμή που το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται στη δημοσιότητα μετά το πόρισμα «φωτιά» του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας που αποκάλυψε πρώτο το HOT DOC στο τεύχος 90, και ακολούθησε των όσων έφερε στο προσκήνιο ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
Το HOT DOC επί τρία ολόκληρα χρόνια γράφει για τον αμαρτωλό ρόλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ως εργαλείο της διαφθοράς με πρόσχημα την πρόληψη για τα λοιμώδη νοσήματα.
Όπως αποκάλυψε το περιοδικό, σε μία από τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης που περιέχει το πόρισμα, οι επιθεωρητές διαπιστώνουν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ "βάφτισε" επιδημικό λοιμώδες νόσημα τον καρκίνο για να φτιάξει μια αντικαρκινική καμπάνια προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ που τελικά ανέθεσε στην εταιρία Mindwork Business Solutions, της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου