Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μείωση του φόρου, αλλά και… προσευχές για το πετρέλαιο θέρμανσης !


 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% και ελπίζει σε αύξηση της κατανάλωσης, ενώ οι πολίτες ελπίζουν σε ήπιο χειμώνα για να μην χρειαστούν αρκετό πετρέλαιο.
Με την ελπίδα ότι οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθούν κατά περίπου 50% σε σχέση με πέρυσι, ώστε να εξαλειφθεί η απώλεια εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών προώθησε στη Βουλή τροπολογία η οποία μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε 230 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
Οι απώλειες που έχει υπολογίσει το υπουργείο Οικονομικών είναι της τάξης των 133,58 εκατ. ευρώ, καθώς η τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να κυμανθεί από 1,10 έως 1,15 ευρώ το λίτρο.
Παράλληλα, θα συνεχιστεί η επιδότηση για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, με 0,35€ όπως ίσχυε πέρυσι, με την τελική τιμή να υπολογίζεται σε 0,75 – 0,80€ ανά λίτρο.
Από την πλευρά τους, οι καταναλωτές ελπίζουν σε έναν ήπιο χειμώνα που θα τους βοηθήσει περισσότερο από τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Άλλωστε, οι περισσότεροι τα τελευταία χρόνια αναζήτησαν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης (τζάκια, ξυλόσομπες, πέλετ κτλ) με αποτέλεσμα να μην εποφελούνται από τις εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομικών.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου