Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Απεργιακή συγκέντρωση αύριο στην Κέρκυρα


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Από τον περασμένο Απρίλιο δίνεται μία κορυφαία μάχη στο χώρο του δημοσίου κατά της αξιολόγησης. Η αποχή που κήρυξε αρχικά η Εκτελεστική Γραμματεία και κατόπιν, στις 21 Αυγούστου, η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σημείωσε πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής. 
Η κυβέρνηση, αφού εξάντλησε όλους τους δυνατούς ελιγμούς, όπως τη δήθεν τροποποίηση του νόμου και την πρώτη δικαστική απόφαση που έκρινε αναρμόδια την Εκτελεστική Επιτροπή να κηρύξει απεργία, ετοιμάζεται για τη χρήση ανοιχτού αυταρχισμού. Άλλοθι θα αποτελέσει η νέα δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ με την απαγόρευση «να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στο μέλλον απεργία με τα ίδια αιτήματα» και το πρωτοφανές σκεπτικό ότι δεν επιτρέπεται οι εργαζόμενοι να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων.
Οι αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις των τελευταίων χρόνων, οι διαρρέουσες προθέσεις για αλλαγή
του νόμου κήρυξης της απεργίας που θα την καθιστά απαγορευτική, το χωρίς προηγούμενο γεγονός της απαγόρευσης απεργίας του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι δεν αποκλείεται να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επίσημη κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Μπαίνει ζήτημα υπεράσπισης των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και των δημοκρατικών ελευθεριών.
Χρειάζεται αμέσως η συγκρότηση του πιο πλατιού μετώπου όλων των εργαζομένων ώστε:
• Να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σήμερα από την εξαθλίωση και την καταστροφή.
• Τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης να τα πληρώσει η ολιγαρχία του πλούτου.
• Να σταματήσει τώρα ο αντιδημοκρατικός κατήφορος.
Η απεργία τη Τρίτη στις 23/9 πρέπει να είναι μία πρώτη δυναμική απάντηση.
Δεν πρέπει να σταματήσει όμως εκεί. Πρέπει την πρωτοβουλία να την πάρουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και με κάθε είδους κινητοποιήσεις (Γενικές Συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κοινές εκδηλώσεις κλπ) να αναδείξουν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από αυτήν την βάρβαρη πολιτική.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ: ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ - ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ ΤΡΙΤΗ 23/9/2014 ΩΡΑ 10.30 πμ
ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
ΣΩΝΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου