Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Το μεγαλύτερο πανό διαμαρτυρίας για ένα από τα μεγαλύτερα ξεπουλήματα...


aerodromio pano 24

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, ενάντια στην πώληση του αερολιμένα της Κέρκυρας ενώ την Κυριακή εκδηλώσεις έγιναν στην Πάνω Πλατεία.
Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διήμερου εκδηλώσεων ενάντια στο ξεπούλημα του νησιού. Εν τω μεταξύ, παράταση δέκα ημερών δόθηκε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, με καταληκτική ημερομηνία πλέον τη 10η Οκτωβρίου.
Ενδιαφέρον έχουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, επιδείξει έως τώρα κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχουν από τη μία πλευρά ξένες εταιρίες με συμμετοχή αεροπορικών και τουριστικών φορέων και από την άλλη πλευρά οι (συνήθεις ύποπτοι για προσφορές) μεγάλοι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι συμφερόντων Μπόμπολα, Κοπελούζου, Ιωάννου, Παρασκευαΐδης κ.α.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας από το ΤΑΙΠΕΔ, το αίτημα να δοθεί περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία των τελικών προσφορών αναδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον για τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια...
aerodromio pano 24
Πανό δεκάδων μέτρων!
Στην Κέρκυρα, οι διαμαρτυρίες ομάδων πολιτών συνεχίζονται, με δεκάδες μικρούς και μεγάλους χθες να κατασκευάζουν τεράστια πανό τα οποία έστησαν σήμερα στο αεροδρόμιο με συνθήματα κατά του ξεπουλήματος στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.
Η κατασκευή των πανό έγινε στην Πάνω Πλατεία, ενώ ακολούθησε παράσταση θεάτρου σκιών από την ομάδα Κουμ Κου Αρτ με ένα έργο το οποίο... περιχείε πολλά πολιτικά μηνύματα!
«Ο Στοιχειωμένος Κέδρος» είχε ως σενάριο: «ΟΣουλτάνος αποφασίζει και βέβαια προστάζει να αναμορφωθεί η Φύση. Διατάζει τους ραβδούχους να μετατρέψουν δάση, παραλίες, βουνά και λαγκάδια σε τσιμέντο και να χτιστούν ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα παρεμφερή εκσυγχρονιστικά χρυσά οικοδομήματα. Η Φύση όμως δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Εκδικείται και τιμωρεί. Όλα και όλοι αλλάζουν. Εκτός από…».
Παράλληλα, έγινε μουσικό live οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια σε ό,τι μας Ξεπουλάει και  μας Υποτάσσει» υπογραμμίζει ότι ο αερολιμένας του νησιού, μαζί με άλλα περιφερειακά αεροδρόμια βρίσκονται στην λίστα προς εκποίηση του ΤΑΙΠΕΔ και καλεί τους κάτοικους της Κέρκυρας να αποτρέψουν το ξεπούλημα της δημόσιας γης και της δημόσιας περιουσίας: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του ραγιαδισμού που παραχωρεί  φυσικούς πόρους και νευραλγικές υποδομές σε δήθεν επενδυτές, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας και απειλώντας το ζωτικό μας περιβάλλον με καταστροφή» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία  Ενάντια σε ό,τι μας Ξεπουλάει και  μας Υποτάσσει που καλεί τους πολίτες κάθε ηλικίας σε ανοιχτό διάλογο επικοινωνίας, ενημέρωσης και δράσης».
aerodromio pano 24
Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου
Μάλιστα, σε ανάρτηση που έκαναν στο Facebook μέλη της παράλληλης πρωτοβουλίας κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας «Ίσσος Να Μην Είναι Αργά», τονίζει ότι συμπαράσταση πλέον οι αντιδρούντες βρίσκουν από πολλούς φορείς και, μάλιστα, όχι από τους... «συνήθεις ύποπτους»:
«Καποιοι μας χαρακτηριζουν εχθρους της αναπτυξης, γραφικους , συμφεροντολογους, κομματικα υποκινουμενους,ανεδαφικους ...Το ιδρυμα Μαραγκοπουλου για τα Δικαιωματα του ανθρωπου ,εχει "λιγο " διαφορετικη γνωμη! Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συγχαίρει τον Κερκυραϊκό λαό για τη γενναία στάση του και καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να μιμηθούν το παράδειγμά του εξαντλώντας κάθε νόμιμο ένδικο μέσο προκειμένου να σταματήσουμε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ και τις ανεπανόρθωτες συνέπειες της στην υπόστασή μας ως ανεξάρτητου κράτους»!
Ξεπουλάνε, παρά την αυξημένη κερδοφορία!
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην προσπάθεια ξεπουλήματος των τουριστικών αεροδρομίων της χώρας τα οποία αυξάνουν συνεχώς την επιβατική τους κίνηση! Ξεπέρασαν το «φράγμα» των 16 εκατ. επιβατών που είχαν το 2013 όταν και προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός καθώς υπολογίζεται ότι η κίνηση φέτος στα υπό ιδιωτικοποίηση αεροδρόμια θα ξεπεράσει τα 20 εκ. επιβάτες!
Στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού ο οποίος έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2013 συνεχίζουν επτά σχήματα. Συγκεκριμένα δεσμευτικές προσφορές θα κληθούν να καταθέσουν οι: Vinci-Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ -Zurich Airport, Fraport – Copelouzos, ΜΕΤΚΑ- Corporacion America, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aeroports De La Cote d Azur, και η Advent International.
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κέρκυρα δεν πουλιέται, δεν ξεπουλιέται, δεν εκποιείται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καλεί τους πολίτες του νησιού να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Δευτέρα 29/9 ώρα 5μμ στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας η Κίνηση «Πρωτοβουλία ενάντια σε ό,τι μας ξεπουλάει και μας υποτάσσει».
Ενόψει της κατάθεσης στο ΤΑΙΠΕΔ των «δεσμευτικών προσφορών» των υποψήφιων αγοραστών για το αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας», εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας  στην επιχείρηση εκποίησης των δημόσιων πόρων του νησιού, των κρατικών υποδομών και της δημόσιας γης.
Μόνο ο λαός ενωμένος, η λαϊκή κινητοποίηση, το παλλαϊκό μέτωπο της κοινωνίας, των πολιτών και των φορέων, μπορεί να αντιπαλέψει και ν’ αντισταθεί στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα της χώρας μας στα διεθνή χρηματοπιστωτικά και ολιγοπωλιακά οικονομικά συμφέροντα.
Όλοι μαζί, δημιουργούμε ένα τείχος προστασίας για το αεροδρόμιο του νησιού μας, για την δημόσια περιουσία, τις δημόσιες υποδομές και τη δημόσια γη.
Η Κέρκυρα δεν πουλιέται, δεν ξεπουλιέται, δεν εκποιείται.
Δευτέρα, 29 Σεπτέμβρη 2014, 5:00 μμ,
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου