Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Χωρίς διαρροές η εκλογή Μωραΐτη ως Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων


perifereiako 2014 proedreio new

Χωρίς διαρροές από την παράταξή του, αλλά και με «έξτρα» 10 ψήφους συμβούλων της αντιπολίτευσης, εξελέγη με 30 ψήφους  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων  ο κ. Χρήστος Μωραΐτης.
Επί 40 παρόντων (έλλειπε στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Δραζίνος, ο οποίος προσήλθε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής προέδρου) ο κ. Μωραΐτης έλαβε στη μυστική ψηφοφορία τη θετική ψήφο 30 συναδέλφων του (23 της πλειοψηφίας), με 10 λευκά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Μωραΐτη δεν ψήφισαν τα μέλη των παρατάξεων του Γ. Καλούδη, του Θ. Γουλή και της Χρυσής Αυγής.
Υπέρ της πρότασης της πλειοψηφίας τάχθηκε η παράταξη της Α. Γκερέκου, ενώ από τους αριθμούς φαίνεται πως η παράταξη Σπύρου δεν ακολούθησε συγκεκριμένη γραμμή, παρά τις δηλώσεις Μυλωνά προ μερικών ημερών σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό υπέρ της συναίνεσης.
Η ομοφωνία στην πλειοψηφία, πάντως, φάνηκε από το Σάββατο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέλευση της παράταξης αποφασίστηκε ομόφωνα να προταθεί ο κ. Μωραΐτης για τη θέση.
Ο κ. Μυλωνάς εξελέγη με τη δεύτερη
Στη δεύτερη ψηφοφορία και με τη συνδρομή μερίδας συμβούλων του Θ. Γαλιατσάτου, εξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, μέλος του συνδυασμού Σπύρου, Διονύσης Μυλωνάς (την πρώτη ψηφοφορία συγκέντρωσε 11 ψήφους, με 27 λευκά και 2 άκυρα ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία έλαβε 26 ψήφους, με 14 λευκά, 1 άκυρο και εξελέγη), ενώ τη θέση του γραμματέα κατέλαβε ο Χάρης Μαρκουτσάς από το συνδυασμό της Α. Γκερέκου από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία (έλαβε 26 ψήφους και  15 λευκά). Οι παρατάξεις Καλούδη, Γουλή (ΛΑΣΥ) και της Χρυσής Αυγής (Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο) δεν συμμετείχαν στη διαδικασία που προηγήθηκε μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την πρόταση επιλογής αντιπροέδρου και γραμματέα του Περιφερειακού.
Όλοι παρόντες
Στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση, παρόντες ήταν και οι 41 περιφερειακού σύμβουλοι, οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και ο Θ. Γαλιατσάτος, ενώ μέχρι την εκλογή προεδρείου, τη διαδικασία «έτρεξε» ο πλειοψηφών περιφερειακός σύμβουλος Αλέκος Μιχαλάς.
Δηλώσεις
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρ. Μωραίτης κατά την τοποθέτηση του δήλωσε υπερήφανος για το νέο ΠΣ., που όπως είπε «αποτελείται από ανθρώπους με γνώση και εμπειρία στην Τ.Α. αλλά και νέους συμβούλους με ορμή και νέες ιδέες, συνδυασμός που μπορεί  να οδηγήσει  σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα». Με τους στίχους  του Σ. Μάλαμα «Κάνω πως δεν ξέρω, πέφτω μες τα κύματα, άλλοι δρόμοι μας ενώνουν και άλλοι στα διλήμματα», ο Χρ. Μωραΐτης επεσήμανε ότι «το σημαντικότερο σε αυτή την προσπάθεια είναι  το περιφερειακό συμβούλιο να βρει τους δρόμους που μας ενώνουν και να ξεχωρίσει τα διλήμματα  της ζωής και της κοινωνίας, χωρίς να αναλωθεί  σε στείρες αντιπαραθέσεις, με στόχο  μια περιφέρεια κοντά στον πολίτη, χωρίς αγκυλώσεις,  με πολύ δουλειά».
Παίρνοντας το λόγο ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος  υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία είναι έτοιμη για την πορεία στην πενταετία με στόχευση την στήριξη των πολιτών  που υποφέρουν από τη βάρβαρη μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες  και θα προσπαθήσουμε με όλους τους τρόπους  για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που καταδυναστεύει την αυτοδιοίκηση προκειμένου να οδηγήσουμε τα νησιά μας σε νέα επίπεδα ανάπτυξης με επίκεντρο τον πολίτη και ιδιαίτερα τους μη προνομιούχους». «Είμαστε αποφασισμένοι, κατέληξε ο περιφερειάρχης, να δώσουμε τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να εκφράζει τις απόψεις της ελεύθερα σε όλα τα όργανα και για το λόγο αυτό προτείνουμε οι επικεφαλής των παρατάξεων να μπορούν να έχουν παρουσία  και λόγο στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής».

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου