Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αρένα η ΔΕΥΑΚ: Επεισόδια στις εκλογές των εργαζομένων


monomaxoi

- Τρία ψηφοδέλτια, χωρισμένοι οι εργαζόμενοι σε «Πόλης» και «Περιφερειακών ΔΕΥΑ», 4 χρόνια μετά τον Καλλικράτη.
 - Ήρθαν στα χέρια μετά από αψιμαχίες.

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων στο σύλλογο εργαζομένων ΔΕΥΑ Κέρκυρας, προκειμένου να καταγράψουμε και τα ονόματα των εκλεγέντων, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν επικράτηση του ψηφοδελτίου που συγκροτήθηκε – κυρίως – από εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΥΑ των Καποδιστριακών Δήμων έναντι του ψηφοδελτίου του γνωστού συνδικαλιστή των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Γιάννη Χαλικιόπουλου. 
Το πρώτο ψηφοδέλτιο κατακτά 4 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο έναντι 3 εδρών του δεύτερου, ενώ το ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από ΚΚΕ – ΠΑΜΕ δεν κατόρθωσε να εκλέξει αντιπρόσωπο. Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Επιχείρησης αναδείχθηκε ο κ. Χαραλαμπάκης.
Επεισόδια
Τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια εργαζόμενοι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες 3 εργαζόμενοι επιτέθηκαν εναντίον ενός συναδέλφου τους, αφού είχε προηγηθεί λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ τους. Ο κ. Χαλικιόπουλος, μιλώντας το βράδυ στο Corfu Channel προσπάθησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο, προφανώς σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, η κατάσταση στην Επιχείρηση μυρίζει μπαρούτι, καθώς από μόνο του το γεγονός της συγκρότησης ψηφοδελτίου εργαζομένων στις περιφερειακές ΔΕΥΑΚ δείχνει ότι οι εργαζόμενοι είναι – ή αισθάνονται ότι είναι – δύο ταχυτήτων.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου