Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η «αξιολόγηση δεν περνάει» απαντάει η ΑΔΕΔΥ στην κυβέρνηση


 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, παρά το γεγονός ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Η συνομοσπονδία αποφάσισε να επαναπροκηρύξει την απεργία, παρά την δικαστική απόφαση και καλεί αύριο σε σύσκεψη τις ομοσπονδίες του Δημοσίου.
Η απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της, παρά τις προσπάθειες ποινικοποίησης αυτών, είναι δεδομένη. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές δείχνει το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα και αυτόν θα ακολουθήσουμε.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους (σε υπουργεία, τον τομέα υγείας, την τοπική αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση κλπ) να συνεχίσουν την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την «αξιολόγηση» (έντυπα αυταξιολόγησης, εκθέσεις αξιολόγησης συναδέλφων, βαθμολογία συναδέλφων, αξιολόγηση σχολικών μονάδων κλπ),αλλά και τις διαδικασίες που σχετίζονται με τον προσχηματικό έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου, σε αορίστου χρόνου, με την εκ των υστέρων αλλαγή των κριτηρίων, που επίσης προβλέπεται στο συγκεκριμένο νόμο.

http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου