Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας ο Ν. Ράλλης. Ποιοι εκλέγονται σε επιτροπές. Οι διαρροές & το παρασκήνιο


proedreio

Με την πρώτη ψηφοφορία κατάφερε ο Ν. Ράλλης να αναδειχθεί πρόεδρος. 
Η μακρά συνεδρίαση και οι επαναληπτικές εκλογές, οι διαρροές- μήνυμα στο Δήμαρχο. 
Ποιοι εκλέγονται, πόσες ψήφους πήραν.

Με μόνη απουσία εκείνη του πρώην Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή (λόγω πένθους μετέβη στην Χαλκίδα), πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες του Δήμου Κέρκυρας, η οποία διήρκεσε περίπου 5 ½ ώρες (από τις 10 το πρωί τελείωσε περίπου 3.30 το μεσημέρι!).
Στη συνεδρίαση εκλέχθηκαν εκτός από το προεδρείο του Σώματος, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και οι εκπρόσωποι του Δήμου Κέρκυρας στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων για την περίοδο 2014 – 2019.
Ράλλης, με την πρώτη
Ο δικηγόρος Νίκος Ράλλης είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Κέρκυρας, μέχρι την 5η Μαρτίου 2017. Με την πρώτη ψηφοφορία (προβλέπονται μέχρι τρεις) επί συνόλου 48 παρόντων έλαβε 31 ψήφους και 17 λευκά.
Όμως, με δεδομένο ότι τον κ. Ράλλη υπερψήφισαν οι 4 σύμβουλοι της παράταξης Τρεπεκλή (οι οποίοι ψήφισαν επίσης και τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του Σώματος), τουλάχιστον 2 σύμβουλοι της παράταξης Νικολούζου δεν ακολούθησαν την «γραμμή» του Δήμαρχου...
Παρασκήνιο
Το παρασκήνιο γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον, καθώς αρχικά η πλειοψηφούσα παράταξη (ως ορίζεται από τη νομοθεσία) αποσύρθηκε προκειμένου να διαβουλευτεί για να προτείνει τον εκλεκτό για τη θέση του προέδρου.
Εκεί προτάθηκε ο κ. Σπύρος Βλάχος (επίσης δικηγόρος) για τη θέση του προέδρου, συγκεντρώνοντας 3 ψήφους έναντι 26 που συγκέντρωσε ο κ. Ράλλης. Πηγές λένε ότι η θέση αυτή αναδεικνύει μια άλλη πολιτική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προσωπική αιχμή για τον κ. Ράλλη.
Το καμπανάκι, συμπληρώνουν, χτυπά για τον ίδιο το Δήμαρχο Κέρκυρας και μάλιστα με το καλημέρα, και απαιτεί από εκείνον λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στο κόμμα του (ΣΥΡΙΖΑ) και το Δήμο Κέρκυρας.
Ν. Ράλλης: Άμεσα κανονισμός λειτουργίας
Ο πρόεδρος του ΔΣ Κέρκυρας Νίκος Ράλλης ευχαρίστησε το Σώμα για την τιμή που του έκαναν και αναφέρθηκε στον προκάτοχό του Γιάννη Ρίγγα με κολακευτικά λόγια: «ανταποκρίθηκε στο δύσκολο έργο που είχε, σε ένα δύσκολο πολιτικό περιβάλλον και επιπλέον είχε να διαχειριστεί και θέματα εφαρμογής του Καλλικράτη»,είπε. Τόνισε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στη διάθεση των συμβούλων συνεχώς και ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φέρει προς ψήφιση, μετά από διαβούλευση με όλες τις παρατάξεις, τον κανονισμό λειτουργίας, με στόχο τη λήψη αποφάσεων που δεν θα μένουν κενό γράμμα. «Ως πρόεδρος δεσμεύομαι ότι θα λειτουργήσω με κανόνες διαφάνειας, συλλογικότητας και δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Ράλλης.
Ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας
Για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση (παράταξη Υδραίου) ο Νίκος Καλόγερος και χρειάστηκαν τρεις ψηφοφορίες για να αποσπάσει την πλειοψηφία των ψήφων.
Στην πρώτη ψηφοφορία έλαβε 15 ψήφους και 33 λευκά, στη δεύτερη (οπότε και ψήφισαν 47) 23 ψήφους και 24 λευκά και στην Τρίτη 26 ψήφους και 22 λευκά.
Για τη θέση του γραμματέα, μετά την άρνηση των παρατάξεων Τρεπεκλή και Χαραλάμπους να προτείνουν δικό τους υποψήφιο, προτάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Κορακιανίτης, που εκλέχθηκε με την πρώτη ψηφοφορία με 29 ψήφους και 18 λευκά (αλλά επίσης με διαρροές, αφού όπως σημειώσαμε έλαβε και τις 4 ψήφους της παράταξης Τρεπεκλή).
Δήμαρχος Κέρκυρας: Οι δεσμεύσεις μας ισχύουν απόλυτα
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος συνεχάρη το προεδρείο και έκανε λόγο για μια δύσκολη 5ετία σε δύσκολες συνθήκες, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να στραγγαλίζεται από την ανάλγητη πολιτική που στερεί πόρους. «Έχουμε συνείδηση του βάρους που αναλάβαμε και διαβεβαιώνουμε ότι οι δεσμεύσεις της παράταξής μας ισχύουν στο ακέραιο. Θα επιδιώξουμε συμμετοχή της κοινωνίας στις αποφάσεις μας, διαφάνεια, αξιοκρατία, δημοκρατία, προάσπιση της δημόσιας περιουσίας απέναντι στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού που δεν αφήνει τίποτα όρθιο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Νικολούζος τέλος υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία, θα βασιστεί στο στελεχιακό δυναμικό του Δήμου και η δημοτική αρχή θα είναι ανοικτή σε όλες τις ιδέες και τις προτάσεις. «Ξεκινάμε σκληρή δουλειά» κατέληξε.
Η οικονομική επιτροπή
Για την Οικονομική Επιτροπή, μετά τις προτάσεις υποψηφίων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη(με σειρά ψήφων):
Χάρης Μάστορας (παράταξη Χαραλάμπους); 46 ψήφοι, Μερόπη Υδραίου: 45 ψήφοι, Φανή Τσιμπούλη (παράταξη Υδραίου): 45 ψήφοι, Γιάννης Τρεπεκλής: 42 ψήφοι, Γιώργος – Ηλίας Παντελιός (πλειοψηφία): 40 ψήφοι, Σωτήρης Καζιάνης (πλειοψηφία): 40 ψήφοι, Άρης Μπαλής (πλειοψηφία): 39 ψήφοι, Γιώργος Ραιδεστινός (πλειοψηφία):: 39 ψήφοι, Αλέκος Φαϊτάς (πλειοψηφία): 39 ψήφοι, Κώστας Παυλίδης (πλειοψηφία): 37 ψήφοι
Αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Γιάννης Πιέρρης (παράταξη Χαραλάμπους) 45 ψήφοι, Ιωάννης Σερεμέτης (παράταξη Υδραίου) 43 ψήφοι, Σπύρος Μουζακίτης (παράταξη Τρεπεκλή) 42 ψήφοι, Νίκος Γκούσης (πλειοψηφία) 38 ψήφοι, Μάρκος Πρεντουλής (πλειοψηφία) 37 ψήφοι και Λεωνίδας Παγκράτης (πλειοψηφία) 35 ψήφοι.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Το πάθημα έγινε μάθημα για την πλειοψηφία, που καλοπροαίρετα υπερψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης χωρίς κάποιοι εξ αυτών να ανταποδώσουν κι έτσι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ήταν διαφορετικά.
Με σειρά ψήφων εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη  οι:
Σπύρος Καλούδης (πλειοψηφία): 40 ψήφοι, Ανδρέας Γουλής (πλειοψηφία): 40 ψήφοι, Βασίλης Καββαδίας (πλειοψηφία): 40 ψήφοι, Ευγένιος Ασπιώτης (πλειοψηφία): 39 ψήφοι, Αλέκος Δήμου (παράταξη Τρεπεκλή): 39 ψήφοι, Νίκος Αναστασόπουλος (πλειοψηφία): 38 ψήφοι, Αρσένιος Κουλούρης (πλειοψηφία): 35 ψήφοι, Κων/νος Κόντης (παράταξη Υδραίου): 35 ψήφοι, Σταμάτης Πελάης (παράταξη Χαραλάμπους): 34 ψήφοι, Νίκος Χειρδάρης (παράταξη Υδραίου): 34 ψήφοι
Αναπληρωματικοί οι κ.κ. Καρύδη Σοφία (πλειοψηφία): 40 ψήφοι, Σταμάτης Απέργης (πλειοψηφία) 39 ψήφοι, Μάμαλος Γιώργος (παράταξη Τρεπεκλή) 38 ψήφοι, Μάστορα Νόνη (πλειοψηφία): 38 ψήφοι, Κουλούρης Σάββας (παράταξη Υδραίου) 34 ψήφοι και Βασίλης Αρμενιάκος (παράταξη Νικολούζου) 33 ψήφοι.
Οι εκπρόσωποι για την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων
Με ξεχωριστά ψηφοδέλτια από κάθε παράταξη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στην γενική συνέλευση της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων. Σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο η παράταξη Νικολούζου εκλέγει 20 εκπροσώπους ως εξής (με αλφαβητική σειρά):
1. Αναστασόπουλος Νίκος 26, 2. Απέργης Σταμάτης 27, 3. Ασπιώτης Ευγένιος 27, 4. Γκούσης Νικόλαος 28, 5. Γουλής Ανδρέας 27, 6. Καββαδίας Βασίλης 26, 7. Καζιάνης Σωτήρης 28, 8. Καλούδης Σπύρος 27, 9. Καρύδη Σοφία 28, 10. Καρύδης Γιώργος 27, 11. Κορακιανίτης Νίκος 26, 12. Κουλούρης Αρσένιος 26, 13. Μουζακίτη Μαρία 27, 14. Παγκράτης Λεωνίδας 27, 15. Παυλίδης Κώστας 27, 16. Πρεντουλής Μάρκος 27, 17. Ραιδεστινός Γιώργος 27, 18. Ράλλης Νίκος 27, 19. Τσιριμιάγκος Γιάννης 27, 20. Φαΐτάς Αλέξανδρος 28
Αυτοδικαίως συμμετέχει στη γενική συνέλευση της ΠΕΔΙΝ και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.
Η παράταξη της Μερόπης Υδραίου εκλέγει 7 εκπροσώπους, ως εξής (άπαντες έλαβαν 10 ψήφους):
Μερόπη Υδραίου, Νίκος Καλόγερος, Φανή Τσιμπούλη, Δημήτρης Μεταλληνός, Γιάννης Σερεμέτης, Γιάννης Μαρκάτης και Νίκος Χειρδάρης.
Από 3 εκπροσώπους εκλέγουν οι παρατάξεις Τρεπεκλή και Χαραλάμπους και εκλέγονται οι: Γιάννης Τρεπεκλής, Γιώργος Μάμαλος και Αλέκος Δήμου (από την παράταξη Τρεπεκλή με 4 ψήφους έκαστος) και Βασίλης Αρμενιάκος, Σταμάτης Πελάης και Γιάννης Πιέρρης (από την παράταξη Χαραλάμπους, με 5 ψήφους έκαστος).

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου