Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση Σαμαρά (και) σε ιδιωτικά κανάλια για να μην μεταδοθεί η ομιλία Τσίπρα!


 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το thetoc.gr
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το thetoc.gr
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το thetoc.gr :

Δεν έφθανε μόνο η πίεση και η εντολή από το πρωθυπουργικό γραφείο προς τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να μην μεταδοθεί η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο, όπου και παρουσιάστηκε το κυβερνητικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά έγιναν και παρεμβάσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 
Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές, που επικαλείται η ιστοσελίδα thetoc.gr, ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε σε πρόσωπα-κλειδιά στις διοικήσεις κεντρικών ΜΜΕ να μην μεταδοθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από τα ιδιωτικά κανάλια.
Η πίεση, το άγχος και για άλλους ο πανικός είναι έκδηλος στο Μέγαρο Μαξίμου, πάνω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί πολλά σύννεφα το τελευταίο διάστημα. Μόλις την περασμένη Πέμπτη, το πρωθυπουργικό γραφείο δεν άντεξε ούτε την σάτιρα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ποντίκι και εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση καταγγελίας με συνωμοσιολογικό άρωμα και διακηρύξεις ότι η κυβέρνηση δεν κάμπτεται!
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του είδαν ως μεγάλο δώρο τα όσα έκανε η κυβέρνηση για να μη μεταδοθεί η ομιλία του. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «χορηγία» του πρωθυπουργού την απόφαση της ΝΕΡΙΤ να απαγορεύσει την μετάδοση της ομιλίας του περασμένου Σαββάτου.
Πολλοί, από πολλούς πολιτικούς χώρους, ακόμα και από το εσωτερικό της Ν.Δ. και κυρίως μετριοπαθή πρόσωπα της κεντροδεξιάς, είδαν ωμή λογοκριτική παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ, σε μια προσπάθεια να φιμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η συγκεκριμένη κίνηση ακολούθησε την παρέμβαση που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην μέχρι τότε διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, στους Αντώνη Μακρυδημήτρη (πρόεδρο) και Ροδόλφο Μορώνη (αντιπρόεδρο) να μην μεταδοθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, παρά μόνο η συνέντευξη τύπου της Κυριακής. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, παρενέβη προσωπικά, αλλά οι δυο τότε διοικούντες την ΝΕΡΙΤ δεν άντεξαν και παραιτήθηκαν, παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι δεν υπήρξε ουδεμία παρέμβαση.
Ζήτησαν επιθετική στάση έναντι της ομιλίας Τσίπρα και από τις εφημερίδες
Eπίσης υπήρξαν και τηλεφωνήματα από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη σε εφημερίδες για να υπάρξει επιθετική στάση έναντι της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στα φύλλα της Δευτέρας. Η γραμμή ήταν να αποδυναμωθεί πλήρως το πρόγραμμα που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ήδη έχουν αναλάβει δράση, ακόμα και μέσα από το ίντερνετ και τα social media και δημοσιογράφοι που διατηρούν ανοικτή γραμμή με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Η σύγκρουση θα είναι ανελέητη στο δρόμο για τις κάλπες και ο Αντώνης Σαμαράς το έχει πάρει προσωπικά, αν και είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση για τον ίδιο η επανεκλογή…
Η υπόθεση της ΝΕΡΙΤ και τα όσα έγιναν με τις παρασκηνιακές πιέσεις του Μαξίμου να μην μεταδοθεί η ομιλία, η οποία έτυχε πρωτοφανούς προβολής από όλα τα περιφερειακά κανάλια και το ίντερνετ, ενώ και τα κεντρικά ΜΜΕ απέφυγαν να ικανοποιήσουν στο σύνολό τους το πρωθυπουργικό αίτημα, προσδιορίζει και το πεδίο της μελλοντικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

LEFT από THETOC.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου