Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Υπό αστυνομικό κλοιό τα εγκαίνια γραφείων της Χ.Α.στην Κέρκυρα. Με μεγάλη συμμετοχή η αντιφασιστική διαδήλωση


Antifas Corfu XA  1

Με μικρή σχετικά συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση με συμμετοχή 300 περίπου ατόμων.
Τόσο τα εγκαίνια όσο και η αντιφασιστική διαδήλωση έγιναν κάτω από πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κέρκυρας αστυνομικά μέτρα: περισσότεροι από 100 άνδρες της ΕΛΑΣ από όλες τις υπηρεσίες (ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία, ΟΠΚΕ κλπ.) είχαν αποκλείσει το χώρο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Π. Κωνσταντά με τη χρήση αστυνομικών οχημάτων, ενώ δεκάδες ήταν και οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας στους γύρω δρόμους.
Στην αντιφασιστική διαδήλωση συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιφασιστικών οργανώσεων του νησιού, φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι ξεκινώντας από το χώρο του Τμ. Ήχου και Εικόνας του Ι. Πανεπιστημίου (στην πλατεία Ψυχιατρείου) προχώρησαν μέχρι τη συμβολή της Π. Κωνσταντά με την Πλατεία Σαρόκου όπου και, έχοντας ενδιάμεσα από το χώρο των εγκαινίων κλούβες των ΜΑΤ και δεκάδες αστυνομικούς, φώναζαν συνθήματα κατά της Χ.Α., του φασισμού και της ξενοφοβίας.
Με Κασιδιάρη και Ματθαιόπουλο
Τα εγκαίνια των γραφείων πραγματοποίησαν οι βουλευτές της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης και Α. Ματθαιόπουλος, ενώ το παρών του έδωσε ο υπεύθυνος περιφέρειας Ι. Νήσων του κόμματος Ν. Λεμοντζής οι οποίοι, νωρίτερα, είχαν παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Μεταξύ άλλων, επιτέθηκαν στα υπόλοιπα κόμματα για την προφυλάκιση του αρχηγού Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών του κόμματος, για την απόφαση για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ενώ επανέλαβαν τις γνωστές θέσεις κατά των μεταναστών.
Στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για πολυπληθή παρουσία οπαδών του κόμματος «στην πλατεία έξω από το χώρο των γραφείων», ωστόσο, οι οπαδοί του κόμματος δεν ήταν περισσότεροι από 100 κατά τη διάρκεια της ομιλίας Κασιδιάρη στο πεζοδρόμιο της οδού Π. Κωνσταντά, όπου είχε στηθεί μικροφωνική εγκατάσταση. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ιερέας παρουσία των δύο βουλευτών, ενώ μετά το τέλος της τελετής οι οπαδοί της Χ.Α. τραγούδησαν τα στρατιωτικά εμβατήρια του κόμματος αλλά… και με τη φωνή του αείμνηστου (κομμουνιστή και αντιφασίστα) Νίκου Ξυλούρη (!) το «πότε θα κάνει ξαστεριά»…
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Κασιδιάρης μετέφερε μήνυμα του φυλακισμένου αρχηγού της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου.
Πολύς κόσμος, αντιφασιστικά συνθήματα
Η αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα, αφού σταμάτησε στο Σαρόκο με συνθήματα κατά του φασισμού και του ναζισμού, συνεχίστηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης για να επιστρέψει στο Σαρόκο όπου και υπήρξε περιορισμένη φραστική αντιπαράθεση μέσω συνθημάτων με τους οπαδούς της Χ.Α.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου