Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Το Υπ. Παιδείας φακελώνει ηλεκτρονικά κάθε μέρα μαθητές δημοτικού και δάσκαλους!


fakeloma mathiton -3

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κατά του Υπουργείου Παιδείας το οποίο προχώρησε σε καθημερινό ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων των μαθητών!
Όπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ σε σημερινή του ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή γίνεται μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου «My School», στο οποίο οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει καθημερινά να καταχωρούν όλα τα στοιχεία της φοίτησής τους όπως οι επιδόσεις, τα τέστ, οι έλεγχοι, τα απολυτήρια, οι μετακινήσεις, όλες οι καταγραφές των απουσιών τους κάθε μέρα, όλα τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών όπως διεύθυνση κατοικίας, ΑΜΚΑ, τηλέφωνο των γονέων αλλά και στοιχεία που αφορούν τους καθηγητές όπως τις άδειες τους, τις απεργίες ή τη συμμετοχή τους σε στάσεις εργασίας κλπ.
Για τους εκπαιδευτικούς επισημαίνεται ότι η καταγραφή αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη μισθολογική τους κατάσταση, αφού αυτή τηρείται σε ειδικό σύστημα από κάθε σχολείο για να εκδίδεται η μηνιαία μισθοδοσία. Έτσι, εκφράζονται οι υποψίες ότι το Υπουργείο θέλει να παρακολουθεί κεντρικά, π.χ. ποιοι είναι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις.
«Οι μαθητές μας δεν είναι αριθμοί σε ηλεκτρονικά κουτάκια. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι νούμερα για να χωράνε στη δημοσιονομική σταθερότητα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι το Υπουργείο μετατρέπει τους διευθυντές των σχολείων σε γραμματείς εσωτερικού φακελώματος την ώρα που οι σχολικές μονάδες δεν έχουν στην πλειονότητά τους επαρκή γραμματειακή υποστήριξε ακόμα και για την κάλυψη των βασικών διοικητικών αναγκών των σχολείων...
«Είναι αυστηρό σύστημα ελέγχου, αποσκοπεί στην αυτοσυμμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσω του φόβου και της υποταγής, μέσω αυτού εγκαταλείπεται η σχετική αυτονομία της σχολικής μονάδας», τονίζουν οι δάσκαλοι της Κέρκυρας.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου