Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στην Κέρκυρα, ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής


antifasisti

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής που θα γίνουν με την παρουσία του Η. Κασιδιάρη, καλεί τους πολίτες της Κέρκυρας σήμερα Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, σε Αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σύμφωνα με το κάλεσμα, η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Παλαιό Ψυχιατρείο (νυν Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας).

Κι όπως αναφέρουν οι διοργανωτές “οι νεοναζί ετοιμάζουν τη φιέστα τους στα εγκαίνια των γραφείων τους. Οι Κερκυραίοι οφείλουν να τους σταματήσουν. Ο φασισμός δεν έχει καμία δουλειά στο νησί μας. Ούτε στην Κέρκυρα, ούτε πουθενά.”

Αντίστοιχη ανακοίνωση-κάλεσμα για τη συγκέντρωση εξέδωσε και η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ
"Ως ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ καταγγέλλουμε ως ανεπιθύμητη την οργάνωση της Χ.Α. καθώς και τα γραφεία που σκοπεύει να εγκαινιάσει (Παρασκευή 27/12, ώρα 19.00) στο κέντρο της Κέρκυρας. Παράλληλα εφιστούμε την προσοχή στα αρμόδια όργανα του κράτους αλλά και στο λαό της Κέρκυρας, ώστε να αποτραπούν φασιστικές δράσεις και εκδηλώσεις στον τόπο μας.
Θεωρούμε πρόκληση για το δημοκρατικό αίσθημα των Κερκυραίων πολιτών να δημιουργούνται εστίες εκκόλαψης του φασισμού στην πόλη μας και μάλιστα να εγκαινιάζονται από τους εκπρόσωπους της Ναζιστικής, φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κερκυραϊκός λαός δε θα αφήσει περιθώρια δράσης και έκφρασης φασιστικών εκδηλώσεων και φαινομένων στο νησί μας, και ότι τα γραφεία αυτά δε θα λειτουργήσουν ποτέ.

Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό να συμμετάσχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση που συγκαλείται την Παρασκευή 27/12, ώρα 19.00 στο Σαρόκο – προσυγκέντρωση (Αντιφασιστική Πρωτοβουλία) στις 18.00 στο παλιό Ψυχιατρείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου