Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το κόμμα των δελτίων των οκτώ !!!



γράφει ο alterthess ιανός

Ούτε θαύματα υπάρχουν, ούτε και κρατούν για τρεις μέρες, οπότε από σήμερα ο… πολιτικός σεισμός της Δευτέρας στο θέατρο «Ακροπόλ» μπορεί να περάσει στην ιστορία των αποτυχημένων εγχειρημάτων για την εκλογική διάσωση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Μαίου του 2014. Εντάξει, είναι λογικό οι άνθρωποι, οι χορτασμένοι του «Ακροπόλ», να έχουν στο μυαλό τους απίθανες προσδοκίες, κάποιος μάλιστα έλεγε τη Δευτέρα πως σήμερα το… εγχείρημα του μοιάζει με το ΠΑΣΟΚ του 1978, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται, σήμερα, στην κατάσταση που βρισκόταν τότε η Ένωση Κέντρου!
Παράκρουση… αλλά μην ξεχνάς, η κρίση κουβαλάει ένα τεράστιο ψυχοπαθολογικό βάρος για όλους, κυρίως βέβαια για τους από τα κάτω (καθώς παράλληλα υποφέρουν και πεινούν) αλλά και για τους από τη μέση, και τους από τα πάνω, που έχουν κι αυτοί τα προβλήματα τους. Φυσικά πάντα υπάρχει και το θέμα της φυλακής, οπότε θα μπορούσαμε να δούμε το «Ακροπόλ» και σαν μία συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Βενιζέλο.
Στο «Ακροπόλ» αυτές τις μέρες παίζει τον… Πινόκιο και κάπως έτσι οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν την εκδήλωση για τα «ΝΕΑ» αποφάσισαν να το ρίξουν λίγο έξω και να μεγαλώσουν τις μυτούλες τους. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» την εκδήλωση παρακολούθησαν 3000 άνθρωποι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας 2000… Παρά την εντυπωσιακή απόκλιση μεταξύ της πρώτης και των μέσα σελίδων το ψέμα ξεκίνησε από αυτούς που κάλυψαν την εκδήλωση, γιατί αν έγραφαν την αλήθεια, ότι δηλαδή μέσα και έξω από το «Ακροπόλ» βρέθηκαν περίπου 1000 άνθρωποι, τότε και στο πρωτοσέλιδο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Αλλά το ενδιαφέρον δεν ήταν στο πόσες εκατοντάδες παρακολούθησαν την εκδήλωση, αλλά στο πόσο κράτησε η εκδήλωση στο «Ακροπόλ». Ο συνολικός χρόνος των, πολλών ομιλιών και χαιρετισμών, δεν ξεπέρασε τα 75 λεπτά, καθώς η εκδήλωση άρχισε στις 7,30 και ολοκληρώθηκε στις 8,45. Εντάξει, δεν έχουν και πολλά να πουν, δεν έχουν για τι να μιλήσουν και τι να συζητήσουν, αλλά μόνο 75 λεπτά… Άλλωστε πίεση χρόνου δεν υπήρχε, καθώς η «Ανατροπή» του Πρετεντέρη ήταν προγραμματισμένη για τις 11,45. Το θέμα, η διάρκεια, είχε να κάνει με τα δελτία των οκτώ, οπότε όσο πλησίαζε η ώρα για τα αθλητικά και για τον καιρό δεν υπήρχε κανένα νόημα να μένει ο κόσμος στο «Ακροπόλ».
Η προσπάθεια τα δελτία των οκτώ θα αποκτήσουν κόμμα δεν είναι καινούρια, άλλωστε μεταξύ Νοεμβρίου του 2011 και Μαίου του 2012 το ψιλοκατάφεραν με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν τα κατάφεραν με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και τώρα με το κουτσό το άλογο θα πάρουν έναν ντενεκέ κοχόνες.

alterthess


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου