Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πορεία διαμαρτυρίας γιατρών και εργαζόμενων στο ΕΣΥ Κέρκυρας και νέα γενική συνέλευση


poreia esy 0

Με τη συμμετοχή να μην ανταποκρίνεται ίσως στο μέγεθος του προβλήματος του χώρου της δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα, γιατροί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι στο ΕΣΥ αλλά και αρκετοί Κερκυραίοι πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας.
Η πορεία διοργανώθηκε με αφορμή τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα υγείας Κέρκυρας αλλά και τη συνεχιζόμενη κινητοποίηση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ για δεύτερη εβδομάδα, καθώς επίσης και λόγω της συνεχιζόμενης διενέργειας ΕΔΕ κατά συνδικαλιστών της ΕΓΕΣΥΚ και του συλλόγου προσωπικού του νοσοκομείου του νησιού λόγω των γεγονότων του Οκτωβρίου στον έλεγχο που έκαναν με προκλητικό τρόπο ελεγκτές του Υπ. Υγείας.
Η συγκέντρωση έγινε στο Σαρόκο και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απεργία στο Νοσοκομείο σημειώνει, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, πολύ μεγάλη συμμετοχή για τα μέχρι σήμερα δεδομένα του νοσοκομείου.
Η χθεσινή πορεία ήταν παράλληλα και πορεία αλληλεγγύης στους οδηγούς των ασθενοφόρων που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα καθώς καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις.
Τη Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί να γίνει νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΣΥ, στο χώρο του νοσοκομείου, για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους εν όψει και της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΟΕΝΓΕ στις 11 Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νέων Ιατρών ΕΣΥ, ¨οι κλήσεις σε απολογία των εμπλεκομένων ολοκληρωθήκαν ενώ είναι πρωτοφανές για τους δικηγόρους, ότι δεν έχει δοθεί στους εργαζομένους αντίγραφο της ΕΔΕ, ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων για πια αδικήματα διώκονται. (5 πειθαρχικά παραπτώματα στο σύνολο). Τίποτα δεν έχει τελειώσει. όλα μόλις τώρα ξεκινάνε».

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου