Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Δήμαρχος Παξών: Κάποιοι προσπαθούν για την πολιτική μου εξόντωση



Τι απαντά ο Δήμαρχος Παξών Σπ. Μπογδάνος για τη διάθεσή του σε αργία. Πρωτόδικη η απόφαση, εν αναμονή για το Εφετείο. "Άδικο το διοικητικό μέτρο του Καλλικράτη" υποστηρίζει.
Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης για διάθεση του Δήμαρχου Παξών Σπύρου Μπογδάνου σε αργία ο κ. Μπογδάνος με δελτίο τύπου δίνει τη δική του απάντηση. Ο κ. Μπογδάνος καταδικάστηκε πρωτόδικα από το δικαστήριο για την απευθείας ανάθεση αγοράς χημικών για τη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης του νησιού. Κι ενώ ο Δήμαρχος δηλώνει ότι τελεί εν αναμονή του Εφετείου, στο οποίο έχει προσφύγει, ο ασφυκτικός χρόνος που απομένει έως τις επόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης καθιστά την υπόθεση "περίεργη", ως προς το διάστημα για το οποίο επελέγη η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Κι αυτό γιατί ενδεχόμενη αναβολή της εκδίκασης στο Εφετείο του Φεβρουαρίου, κινδυνεύει να στοιχίσει στον Σπύρο Μπογδάνο την υποψηφιότητά του για το Δήμο Παξών...
Τι δηλώνει ο Σπύρος Μπογδάνος
Μια πρώτη γεύση των όσων υποστηρίζει ο Σπύρος Μπογδάνος αποτυπώνεται στο δελτίο τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ, ενώ εκτενέστερες εξηγήσεις καθώς και τις θέσεις του θα καταθέσει σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει τη Δευτέρα.
Το δελτίο τύπου έχει ως ακολούθως:
"Αισθάνομαι υπερήφανος γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυτοδιοίκησης ελέγχεται ένας Δήμαρχος, που ενώ ανάλωσε τη ζωή του για το δημόσιο συμφέρον, βρίσκεται στο απίστευτο σημείο να πρέπει να απολογηθεί για τα αυτονόητα, δηλ για την εξασφάλιση χημικών για την καλή λειτουργία των 3 μονάδων αφαλάτωσης, που αποκτήσαμε και εξυπηρετούν το σύνολο των κατοίκων του νησιού και την αυξανόμενη τουριστική κίνηση και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου.
• Η αλήθεια είναι ότι υπηρέτησα και υπηρετώ το συμφέρον των συμπολιτών μου χωρίς να υπολογίζω το προσωπικό ούτε το πολιτικό μου κόστος. Και αυτό αποδεικνύεται από το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στους Παξούς.
• Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή και επιθυμητή στη Δημοκρατία. Στην προκειμένη περίπτωση όμως πρόκειται για κάτι άλλο: την μετ΄ επιμονής υπονόμευση και συκοφάντηση των θετικών έργων της δημοτικής αρχής και προσπάθεια θέσεως σε αργία Δημάρχου για την «δήθεν» μη τυπική διαδικασία μιας μικρής ανάθεσης.
• Το «κώνειο» της αργίας, που μου δόθηκε δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όσους εμπνεύστηκαν την πολιτική μου εξόντωση (δυστυχώς γι΄ αυτούς). Η δίωξή μου θα ξεφτίσει πριν αλέκτωρ αναφωνήσαι τρις... γιατί η αλήθεια θα λάμψει.
• Η διάθεσή μου σε αργία δεν είναι ποινή, ούτε αποδεικνύει την ενοχή μου (για αυτό θα αποφανθεί το Εφετείο) αλλά διοικητικό μέτρο, που επιβάλλεται δυστυχώς από τον Καλλικράτη, εντελώς άδικα και αντισυνταγματικά, παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα. Ούτε αποτελεί «έκπτωση» όπως θέλουν να το παρουσιάσουν.
• Στο πρόσωπό μου δικάζεται ο θεσμός των αιρετών του πρώτου βαθμού της Αυτοδιοίκησης. Αρκετές φορές, όλοι εμείς οι αιρετοί βρισκόμαστε μπροστά στο ίδιο δίλημμα. Να υπηρετούμε τις ανάγκες των πολιτών, δίνοντας άμεσες λύσεις στα επιτακτικά προβλήματα ή να κωλυσιεργούμε μέσα από γραφειοκρατικούς λαβύρινθους σε βάρος των Δημοτών; Φυσικά ο στόχος όλων μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων και αναγκών των συμπολιτών μας. Αυτός άλλωστε είναι ο κύριος λόγος της ύπαρξης του θεσμού του αιρετού Δημάρχου, τιμή που μου επιφυλάχτηκε κατ΄ επανάληψη από τους συμπολίτες μου.
• Η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτών, των φίλων των Παξών και των ανά τον κόσμο επισκεπτών του νησιού μας αναγνωρίζει το τεράστιο έργο που έχει συντελεστεί, μέσα από τη ραγδαία βελτίωση των όρων διαβίωσης όλων όλα αυτά τα χρόνια. Θέσαμε τις βάσεις για ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδο του Δήμου μας, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Υλοποιήσαμε περισσότερα, τολμήσαμε ρίξεις, διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα με διαφάνεια. Μένουμε στην «ουσία» του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αδιαφορώντας αν λίγοι αντιπολιτευόμενοι, παρακινούμενοι από ταπεινά ελατήρια και προσωπικά συμφέροντα μένουν στον «τύπο». Εμείς βάζουμε το δημόσιο συμφέρον των πολιτών πάνω από όλα και στην προκειμένη περίπτωση την προσφορά κοινωνικού αγαθού (νερό) σε πλήρη επάρκεια. Φροντίζουμε το πραγματικό συμφέρον των κατοίκων του νησιού, όπως αυτό προκύπτει από τις καθημερινές ανάγκες. Ας μη βιαστούν λοιπόν κάποιοι να προδιαγράψουν για την πολιτική μου εξόντωση και ας περιμένουν να λάμψει η αλήθεια μέσα από την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. Εξ άλλου έχουν έμπρακτα αποδείξει με τη στάση και τη συμπεριφορά τους ότι ουδόλως βάζουν το δημόσιο συμφέρον σε προτεραιότητα.
• Θα τους προσπεράσουμε και θα συνεχίσουμε το δημιουργικό και αναγκαίο για τους συμπολίτες μας έργο".
Στήριξη από τους αυτοδιοικητικούς
Πάντως εντός των επομένων ημερών αναμένεται να λάβει απόφαση συμπαράστασης στο Δήμαρχο Παξών η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, με τους αιρετούς να κάνουν λόγο για αναγκαιότητα αλλαγής του Καλλικράτη, που προβλέπει αργία χωρίς να περιμένει την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης. Ήδη, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Ράδιο Επτάνησα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πανταζής δήλωσε σίγουρος ότι η δικαιοσύνη θα λάμψει και ο Δήμαρχος Παξών θα αθωωθεί στο Εφετείο, δείχνοντας έτσι την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κέρκυρας στον "γείτονα" Δήμαρχο Παξών.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου