Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Wall Street Journal: Ο Σαμαράς με τους συνεργάτες του χρησιμοποιούν ακροδεξιά ρητορική για να πάρουν ψηφοφόρους της ΧΑ


Διχασμένη πολιτική προσωπικότητα

“ H αμερικάνικη εφημερίδα αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά «διχασμένη πολιτική προσωπικότητα», τονίζοντας ότι ακροβατεί μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς θέλοντας να προσεγγίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ” 
Για «ακροδεξιά ρητορική» κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά και του συνεργάτες του η Wall Street Journal, ενώ τον χαρακτηρίζει «διχασμένη πολιτική προσωπικότητα». Επιπλέον αναφέρεται στην αντιμετώπιση της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των εγκληματικών ενεργειών της αλλά και για την ...προσέγγιση οπαδών της από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.
Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι αρχές δεν αντιμετώπισαν την αυξανόμενη βία του ακροδεξιού κόμματος για ψηφοθηρικούς λόγους της κυβέρνησης και υποστηρίζει ότι σε αυτή την πολιτική παίζει ρόλο και η ...διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του Αντώνη Σαμαρά.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: «Ένας σημαντικός παράγοντας λένε μερικοί αξιωματούχοι και αναλυτές, είναι η διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του πρωθυπουργού.Ο κ. Σαμαράς κατάγεται από μια φιλελεύθερη μητέρα από την αριστοκρατία των Αθηνών και έναν δεξιό πατέρα από ένα φτωχό αντικομουνιστικό χωριό. Η καριέρα του ελίσσεται μεταξύ της εθνικιστικής ρητορείας και μιας οξυδερκούς νηφαλιότητας.
Επιπλέον στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η βάση του Αντώνη Σαμαρά «είναι μια φράξια της Δεξιάς της ΝΔ, η οποία βρίσκεται σε επιφυλακή επειδή οι υποστηρικτές της πήγαν στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής».
Η Wall Street Journal τα ρίχνει και στους συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας: «Για να τους κερδίσει πίσω (τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής), μερικοί από τους συμβούλους του είπαν πως η ΝΔ πρέπει να απορρίψει κάθε αντιφασιστική γραμμή και να δείξει πως είναι το πραγματικό σπίτι για τους ψηφοφόρους που είναι υπέρ της αντιμετώπισης της μετανάστευσης. και των ανυπάκουων διαδηλωτών της Αριστεράς. Η ρητορική του κ. Σαμαρά για τις περσινές εκλογές, καλούσε σε ''αναμόρφωση'' των πόλων από τους μετανάστες ''τυράννους'' για τους οποίους είπε ότι κουβαλούν ''πολλές αρρώστιες''. Οι επικριτές του, είπαν πως υιοθέτησε την ξενοφοβία της άκρας Δεξιάς».
Παράλληλα, η αμερικανική εφημερίδα παραθέτει τις δηλώσεις ενός αξιωματούχου της κυβέρνησης (θέλησε να μείνει ανώνυμος) ο οποίος δήλωσε ότι «δεν δίναμε πολύ σημασία στα μαχαιρώματα των μεταναστών, επειδή δεν έβγαιναν στον Τύπο και οι εισαγγελικές αρχές δεν έδιναν μεγάλη σημασία» και κατηγορεί και τον Τάκη Μπαλτάκο τονίζοντας: «Πριν από έναν χρόνο, ο επικεφαλής ενός συμβουλευτικού οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα ο Κωστής Παπαϊωάννου, παρουσίασε την ετήσια έκθεση του στον στενό σύμβουλο του πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκο. Ο κ. Μπαλτάκος άνοιξε μια ενότητα για την ρατσιστική βία και την πέταξε στο τραπέζι λέγοντας σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου: ''Δεν μας νοιάζουν τα δικαιώματα των ξένων''».
Οι κατηγορίες στο πρόσωπο του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά συνεχίζονται με την Wall Street Journal να τονίζει πως κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τις συλλήψεις των μελών της ΧΑ, ο Τάκης Μπαλτάκος διαφώνησε λέγοντας πως θα έχαναν την συμπάθεια από συντηρητικά στρώματα ψηφοφόρων, ενώ και άλλοι συνεργάτες του πρωθυπουργού διαφώνησαν και χαρακτήρισαν την αντιμετώπιση της ΧΑ ως «πολιτικό ρίσκο», αναφέρει η WSJ.

periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου