Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Νέα απεργία στο Νοσοκομείο Κέρκυρας- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6.00 μ.μ. στο Σαρόκο



Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο (5 και 6 του μηνός)  οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας, οι οποίοι την Τρίτη  το πρωί πραγματοποίησαν κοινή συνέλευση με σωματεία, φορείς και πολίτες της Κέρκυρας.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα των υπηρεσιών υγείας τονίζουν πως η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι πλέον οριακή, καθώς στα γνωστά χρονίζοντα σοβαρότατα προβλήματα προστίθεται η επικείμενη διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων. Παραλλήλως, υπενθυμίζουν  ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ για τα γνωστά γεγονότα με τους ελεγκτές υγείας τον περασμένο Οκτώβριο.
Στόχος των εργαζομένων,  που προγραμματίζουν νέα συνέλευση την επόμενη Δευτέρα είναι «η συγκρότηση παγκερκυραϊκού μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της».
Παράλληλα,
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος καλεί τον Κερκυραϊκό λαό να συμμετάσχει την Πέμπτη  5 Δεκεμβρίου στη κινητοποίηση - διαμαρτυρία για την υπεράσπιση του ύψιστου αγαθού της υγείας και των δημοσίων δομών της στην Κέρκυρα.
Στηρίζει την απεργία των Ιατρών, Οδοντιάτρων και εργαζομένων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υποστηρίζοντας την καθολικότητα και προσβασιμότητα των Ασθενών σε εξειδικευμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, υποκείμενες σε επιστημονικό ποιοτικό έλεγχο και τήρησης Ιατρικών , Οδοντιατρικών θεραπευτικών Πρωτοκόλλων, προϋποθέσεις και σαφή αιτήματα μας για την διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος.
Αποδοκιμάζει οποιαδήποτε Διοικητικά μέτρα εναντίον Ιατρών και εργαζομένων στο Γ.Ν. Κέρκυρας.
«Θεωρούμε» τονίζεται στην ανακοίνωση των οδοντιάτρων «ότι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Διοικητική διαδικασία δεν θα καταδικάσει τη συνεπή στάση, την έντιμη και ανιδιοτελή συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ. στο Νησί μας».

ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑ - ertopen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου