Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Ο καταλληλότερος για κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μμ της Παρασκευής, παραμονή του lockdown, η κίνηση στους δρόμους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όταν παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο για να αποδειχθεί με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που συμπεριφέρονται με όρους μαζικού πανικού και ακραίας σύγχυσης, παραδομένοι στην άγνοια, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τον φόβο. Ο αριθμός των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνώσεων τρομάζει και η αντοχή του εθνικού συστήματος υγείας βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Από το success story του πρώτου κύματος περάσαμε στην αποτυχία και αυτό φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση που έχει την πολιτική ευθύνη για τις τόσο αρνητικές εξελίξεις. Γι αυτό, λόγω μεγάλης πίεσης, εκνευρισμού και ανησυχίας για το παρακάτω, επιτίθεται στην αντιπολίτευση με όλο και εντονότερη δριμύτητα σε όλο και πιο χαμηλό επίπεδο.

Αλλά το σύστημα Μητσοτάκη έχει εφεδρείες. Η οικονομική ελίτ, ειδικά το πιο παρασιτικό κόμμάτι της, θέλει με κάθε τρόπο την επιβίωσή του. Και δίνει μάχη, με πάθος, για να βοηθήσει όπως μπορεί. Ενας δημιουργικός (;) τρόπος ήταν η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ως συμβουλάτορα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ) για λιγότερη κριτική και περισσότερη στήριξη στην κυβέρνηση, με άρθρο του στα «ΝΕΑ». Κατά τη γνώμη του, τα κόμματα της αντιπολίτευσης (βάζει και το δικό του μέσα) δεν έχουν σχέδιο. «Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται».

Ο Κ. Σημίτης διατυπώνει αυτές τις απόψεις ενώ η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα ανακοινώνει μέτρα και μετά άλλα μέτρα που ακυρώνουν τα προηγούμενα και τελικά lockdown το οποίο απέκλειε λίγες ώρες πριν. Και ενώ οι διαφωνίες της κυβέρνησης με τους επιστήμονες, που συχνά αποκαλύπτονται από τα ίδια τα μέλη της επιτροπής, έχουν προκαλέσει δραματική επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς στήριξε το πρώτο lockdown και παρουσίασε σχέδιο για την οικονομία (“Μένουμε Ορθιοι”) αλλά επιπλέον έδωσε από την πρώτη στιγμή τεχνογνωσία μέχρι και για την αύξηση των ΜΕΘ.

Ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να μην τα γνωρίζει όλα αυτά γιατί δεν θέλει να τα γνωρίζει. Εχοντας συμβάλει καθοριστικά στη χρεοκοπία της χώρας, έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ στη διαφθορά και τη διαπλοκή πολιτικής εξουσίας, ο Κ. Σημίτης βάζει πλάτη στον Κ. Μητσοτάκη στην πιο δύσκολη στιγμή για τον πρωθυπουργό μετά την εκλογική του νίκη.

Και, ναι, είναι καλύτερος στο ρόλο από τον Στ. Πέτσα. Λόγω ηλικίας δεν μπορεί να του πάρει τη θέση. Διαφορετικά, θα ήταν ο καταλληλότερος για κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου