Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ρελάνς καταστολής για την πρωινή ήττα

Η κυβέρνηση, πανικόβλητη από την αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας, επιχειρεί σπασμωδικά να εκτρέψει το κλίμα στο επίπεδο του κοινωνικού εκφοβισμού

του Πέτρου  Κατσάκου

Πάντα υπάρχει τρόπος. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Και, φυσικά, αίσθηση ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία αλλά και στη Δημοκρατία. Γιατί η πανδημία δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα αυταρχισμού και καταπάτησης των δικαιωμάτων του πολίτη.

Και η απόδειξη δόθηκε χθες το πρωί. Συντεταγμένα και με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μα, πάνω απ’ όλα, με σεβασμό στην Ιστορία. Εκεί, στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Η Αριστερά ήταν εκεί. Όπως έπρεπε να είναι. Όπως όφειλε να είναι. Και αυτό ενόχλησε.

Ενόχλησε η πολιτικά οργανωμένη και συμβολικού χαρακτήρα ανυπακοή στην αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων. Ενόχλησε πολύ το γεγονός πως δεν τους δόθηκε αφορμή να κατηγορήσουν και να στοχοποιήσουν τα κόμματα της Αριστεράς για ανεύθυνες και επικίνδυνες κορωνοσυγκεντρώσεις.

Μα αυτό που τους ενόχλησε ακόμη πιο πολύ ήταν που είδαν την ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη να παρακολουθεί και να μην αντιδρά στις «παράνομες συναθροίσεις» του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και ξέσπασαν, λίγες ώρες μετά, στην Πανεπιστημίου χτυπώντας με μανία τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στέλνοντας τους μισούς στη ΓΑΔΑ και τους άλλους μισούς στα νοσοκομεία. Τους ίδιους που το πρωί είχαν «ανεχθεί» να διαδηλώνουν στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Το τι μεσολάβησε μπορεί εύκολα κανείς να το υποψιαστεί και να το συμπεράνει στο πλαίσιο του αυταρχικού εκτροχιασμού της κυβέρνησης, που, πανικόβλητη από την αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας, επιχειρεί σπασμωδικά να εκτρέψει το κλίμα στο επίπεδο του κοινωνικού εκφοβισμού και της κατασκευής υγειονομικών εχθρών και πολιτικών ενόχων.

Η πρωινή γελοιοποίηση του επιτελικού κράτους και το σπάσιμο των χουντικού τύπου απαγορεύσεων έφερε τη μεσημεριανή έκρηξη αυταρχισμού, απρόκλητης βίας και επιδεικτικής καταστολής, που είχε σκοπό την επικοινωνιακή εξισορρόπηση των γεγονότων, αφού κάτι έπρεπε να δείξουν το βράδυ και τα κανάλια.

αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου