Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Κάτι μεταξύ ιερομόναχου και Πλεύρη

Πώς να τον εμπιστευτείς όταν δηλώνει με ύφος ιερομόναχου ότι θα αναγνωρίσει με ειλικρίνεια τα λάθη του;

του Θανάση Καρτερού

 Λοιπόν, την πατήσαμε άσχημα με τον Μητσοτάκη. Αυτή την πικρή διαπίστωση έκαναν πολλοί από όσους παρακολούθησαν τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Ο τύπος παίζει εν ου παικτοίς. Λέει ψέματα, χασκογελάει, τσιρίζει όταν του αμφισβητούν το αλάθητο, καταφεύγει σε σαχλαμάρες. Δεν ορίζεται από κάποιες συντεταγμένες που να έχουν σχέση με την αγωνία της κοινωνίας. Η δική του εικόνα, που ακριβοπληρώνει με δικά μας λεφτά, τον ορίζει. Στη σκιά της πανδημίας εμφανίστηκε χθες οριστικά ανάξιος κάθε εμπιστοσύνης.


Πώς να τον εμπιστευτείς, αλήθεια, όταν για άλλη μια φορά λέει, λέει, λέει, για να αποδείξει κόντρα στα στοιχεία και τη δραματική πραγματικότητα ότι όλα τα έκανε καλά; Απίθανα. Τέλεια!

Πώς να τον εμπιστευτείς όταν γελάει γεμάτος αυτοϊκανοποίηση, εξαπολύει τη φτήνια του εναντίον άλλων πολιτικών αρχηγών, αφήνει το στήθος του να φουσκώσει από υπερηφάνεια καταργώντας «τα ιδεολογικά άβατα» της Αριστεράς; Ούτε ο Πλεύρης του τέτοιο καμάρι!

Πώς να τον εμπιστευτείς, όταν... εξομολογείται στη Βουλή ότι κάθε βράδυ το μυαλό του τριβελίζει μια ιδέα;  Όχι η ιδέα ποιες απευθείας αναθέσεις να διατάξει. Πώς να πτωχεύσει τους φτωχούς. Πώς να συνδράμει τους τραπεζίτες και τη μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία που κερδοσκοπεί στην Υγεία. Πώς να ρημάξει ό,τι έμεινε όρθιο στο εργασιακό. Αλλά η ιδέα πώς να σώσει ανθρώπινες ζωές!

Πώς να τον εμπιστευτείς όταν δηλώνει με ύφος ιερομόναχου ότι θα αναγνωρίσει με ειλικρίνεια τα λάθη του; Και σου πετάει στα μούτρα το προσβλητικό για τη νοημοσύνη σου «ενδεχομένως». Τρεις φορές για να το εμπεδώσεις. Ενδεχομένως να έκανε λάθος με τις μάσκες, ενδεχομένως με τη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως με το μη έγκαιρο κυνηγητό των νέων. Σε θεωρεί ενδεχομένως ηλίθιο.

Πώς να τον εμπιστευτείς όταν, παρασυρμένος από λατρεία για τον εαυτό του, κραδαίνει φυλλάδια πάνω από το κεφάλι τού Τσίπρα, καλεί με ύφος λοχία της χούντας τον Ξανθό να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι, επιτίθεται στον Πολάκη, απειλεί να πατάξει με τον νόμο τον Βαρουφάκη και τον Κουτσούμπα;

Όλα αυτά σε κατάσταση πολιορκίας από τον κορωνοϊό κι από έναν πρωθυπουργό με πανάκριβη εμμονή να τον αγιογραφούν ως υπεύθυνο και σοβαρό. Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου δηλαδή. Από τον σωτήρα που διάλεξε...

Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου