Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Πολιτικός κομπογιαννιτισμός

Η κυβέρνηση, σπάζοντας κάθε ρεκόρ κομπογιαννιτισμού, προσπαθεί να μας πείσει πως, και χωρίς ΜΕΘ, άμα είναι να πεθάνεις θα πεθάνεις

του Πέτρου Κατσάκου

«Η έκφραση της επιστημονικής άποψης διεθνώς περνάει από πολιτικά φίλτρα. Δηλαδή, αναλόγως εάν η επιστημονική άποψη ταιριάζει με το οποιοδήποτε πολιτικό αφήγημα, είτε την επικυρώνουν είτε την ακυρώνουν». Την παραπάνω παραδοχή έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για την πανδημία στην Ελλάδα.

Ας δούμε τώρα πώς ακριβώς βιώσαμε ως πολίτες αυτά που παραδέχτηκε ο κ. Μαγιορκίνης. Πώς δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσάρμοζε τις επιστημονικές απόψεις στα δικά της μέτρα και στις δικές της επιλογές.

Όταν, για παράδειγμα, η αγορά δεν διέθετε προστατευτικές μάσκες για μαζική χρήση από τους πολίτες, η κυβέρνηση μας έλεγε πως δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα. Όταν το Σύστημα Υγείας δεν διέθετε τα υλικά για τη μαζική διεξαγωγή δωρεάν τεστ, η κυβέρνηση μας έλεγε πως δεν θα αλλάξει τίποτα όσα τεστ κι αν γίνουν. Όταν οι επιστήμονες ανησυχούσαν για την ανεξέλεγκτη μετακίνηση πολιτών από χώρα σε χώρα, η κυβέρνηση απολάμβανε το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, διαβεβαιώνοντας πως ακόμη και χωρίς υγειονομικούς ελέγχους το άνοιγμα του τουρισμού δεν αποτελεί κίνδυνο διασποράς του ιού.

Θέλετε κι άλλα; Όταν οι επιστήμονες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ΜΜΜ και τις σχολικές αίθουσες, η κυβέρνηση δεν έβλεπε κανένα πρόβλημα με τον συνωστισμό των πολιτών στα λεωφορεία και έβαζε το χέρι της στη φωτιά πως οι μαθητές δεν κολλάνε. Και τώρα που το ΕΣΥ έχει γονατίσει, ο αριθμός των θανάτων έχει ξεφύγει και οι γιατροί στα νοσοκομεία παλεύουν αβοήθητοι, η κυβέρνηση, σπάζοντας κάθε ρεκόρ κομπογιαννιτισμού, προσπαθεί να μας πείσει πως, και χωρίς ΜΕΘ, άμα είναι να πεθάνεις θα πεθάνεις κι αντί για γιατρό ψάξε καλύτερα παπά να σε διαβάσει.

αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου