Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Από τις φιέστες στο φιάσκο

Με την ανακοίνωση της αεροδιακομιδής ασθενών επισημοποιήθηκε η εξάντληση των αντοχών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Βαριά νοσούντες συνάνθρωποί μας μπαίνουν στην περιπέτεια της μεταφοράς στην Αθήνα με στρατιωτικά αεροσκάφη μέσα σε ειδικές κάψουλες, οι οποίες μάλιστα δεν χωράνε να περάσουν από την πόρτα των αεροσκαφών που έχει νοικιάσει η Πολιτική Προστασία και έτσι ρίχτηκαν στη μάχη τα στρατιωτικά C130.

Οι διακομιδές σε νοσοκομεία κοντινών νομών λόγω έλλειψης κλινών συμβαίνει εδώ και ημέρες αλλά για προφανείς λόγους, η κυβέρνηση «εξαφάνισε» την εικόνα για να μη «θολώσει» η βιτρίνα της.

Η βόρεια Ελλάδα έγινε ήδη βόρεια Ιταλία: Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη, ενώ έχουν μετατραπεί αποκλειστικά σε μονάδες Covid-19 με αποτέλεσμα ασθενείς με οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας να μην έχουν καν πρόσβαση στις υπηρεσίες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αν μολυνθεί κανείς στη Δράμα και αλλού, έμπλεξε, εφόσον χρειαστεί νοσηλεία. Θα χαθεί πολύτιμος χρόνος περίθαλψης γιατί δεν επαρκούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της περιφέρειας και αυτό θα μεγαλώσει την οδύνη, τη δική του και των αγαπημένων του, μέσα στην αγωνία της μετακίνησης.

Στο βάθος της εικόνας υπάρχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας να διαφημίζει το «έργο» του ή να παρουσιάζει «σχέδιο» για εμβολιασμό πολιτών, ενώ ακόμη δεν έχουμε το εμβόλιο, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης να πανηγυρίζει γιατί έχουμε λιγότερους νεκρούς από το Βέλγιο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης να δηλώνει ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει από το βήμα της Βουλής θρηνώντας για το ρούτερ που δεν βρήκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είπε και υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης: «η κυβέρνηση τα πάει εξαιρετικά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κάνει, τελικά, (ένα ακόμη) διάγγελμα την Παρασκευή και όλοι ξέρουμε γιατί άλλαξε τα σχέδιά του.

Να κυλήσουν οι μέρες, να πάει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο για να κάνει επικοινωνία στα χαλάσματα, να κάνει κανένα happening ακόμη με μαθητές, μήπως γίνει και κανένα ατύχημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και πιαστεί από κει - κάπως να φωτιστεί το κάδρο. 

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου