Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ο Μητσοτακ-ιός και το lockdown στην Δημοκρατία

Όχι, ο Μητσοτάκης δεν εφαρμόζει την λάθος πολιτική, δεν την επιβάλλει με την λάθος τακτική και φυσικά δεν αθωώνεται λόγω βλακείας, γιατί δεν είναι βλάκας.

του Θύμιου Γεωργόπουλου

Σαράντα έξι χρόνια μετά την μεταπολίτευση και η αποχουντοποίηση δεν ολοκληρώθηκε. Το αντίθετο συμβαίνει καθώς αναβιώνει εδώ και ενάμισι χρόνο. 

Το lockdown στην δημοκρατική λειτουργία είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται πολύ πριν την εμφάνιση - ακόμα και στην Κίνα- του κορωνο-ϊού. Ξεκίνησε με την εμφάνιση και βίαιη εξάπλωση του Μητσοτακ-ιού. 

“Οι «νεοσυντηρητικοί» μας δεν είναι ούτε νέοι ούτε συντηρητικοί. Είναι παλιοί όσο η Βαβυλώνα και κακοί όσο η Κόλαση” έλεγε ο περιβαλλοντολόγος Edward Abbey και ο προβαλλόμενος (από τους «πιστολέρο» της ενημέρωσης) ως «νέος», «άφθαρτος» και «μετριοπαθής» πολιτικός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχτηκε (αυθωρεί και παραχρήμα) παλιός, διεφθαρμένος και εμπαθής, φυσικά με όσους τολμούν να μην συμφωνούν μαζί του. 

Όχι, ο Μητσοτάκης δεν εφαρμόζει την λάθος πολιτική, δεν την επιβάλλει με την λάθος τακτική και φυσικά δεν αθωώνεται λόγω βλακείας, γιατί δεν είναι βλάκας. Συνειδητά και έχων «σώας τας φρένας» εφαρμόζει το στρατηγικό σχέδιο αυτών που του το ανέθεσαν, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα τους, τα συμφέροντα του, αλλά όχι τα συμφέροντα μας. Τόσο απλά.

Στρατηγικό σχέδιο ήταν η -από την πρώτη στιγμή- κατάργηση κάθε ανεξάρτητης αρχής και ελεγκτικού μηχανισμού. Δεν καρατομήθηκε εκ λάθους η Βασιλική Θάνου από πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ούτε τυχαία και εκ παραδρομής  καταργήθηκαν: Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Μεταφορών, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ.  

Στρατηγικό σχέδιο ήταν η αμνήστευση όλων των μεγαλοστελεχών των τραπεζών από κάθε ευθύνη χορήγησης θαλασσοδανείων και το προκλητικό κούρεμα πολλών εκατομμυρίων από δάνεια κυρίως σε εφοπλιστές, καζινάρχες  και καναλάρχες.

Στρατηγικό σχέδιο ήταν οι αδιαφανείς και παράνομες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία χιλιάδων μεταναστών, το χτίσιμο περίκλειστων στρατοπέδων για πρόσφυγες και τα σχέδια για απομόνωση τους σε νησιά εξορίες, τύπου Γκουαντάναμο.

Στρατηγικό σχέδιο ήταν η κατάργηση (με νόμο) του πανεπιστημιακού ασύλου, των εργασιακών δικαιωμάτων, της συνδικαλιστικής δράσης, όπως επίσης η νομοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών, η απελευθέρωση των αμοιβών και η ανέλεγκτη ασυδοσία των εργοδοτών. 

Στρατηγικό σχέδιο ήταν η αποβολή από την ανακριτική της βουλής για το σκάνδαλο Novartis των Τζανακόπουλου και Πολάκη, για να ακολουθήσει η απαλλαγή  όλων των ερευνώμενων πολιτικών, αλλά και η ποινική δίωξη του Παπαγγελόπουλου και η δίωξη της εισαγγελέως διαφθοράς Τουλουπάκη με ταυτόχρονο αποκεφαλισμό της.

Στρατηγικό σχέδιο ήταν οι διώξεις και ξυλοδαρμοί αθώων πολιτών, οι φυλακίσεις ανηλίκων, αλλά και η δραπέτευση μέσα από τα χέρια τους των ναζιστών Παππά και Λαγού.

Στρατηγικό σχέδιο ήταν η αποδόμηση και απαξίωση του ΕΣΥ, των δημόσιων σχολείων, των ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας και η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε απευθείας αναθέσεις και στα φιλικά τους ΜΜΕ.

Στρατηγικό σχέδιο ήταν που άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς ελέγχους, που γέμισαν τα πλοία και τα αεροπλάνα με κόσμο και κοσμάκη, αυτοί που κατανίκησαν τον κορωνοϊό, αυτοί που το καλοκαίρι έλεγαν τη μια μέρα για μηδενικά κρούσματα στα νησιά και την επόμενη έκλειναν την Πάρο και την Αντίπαρο.

Στρατηγικό σχέδιο είναι η παραχάραξη της ιστορίας όταν ο έξι μηνών αντιστασιακός μιλάει για συμμετοχή της παράταξης του στην Εθνική Αντίσταση και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η παράταξη των Όθωνα Πικραμένου, Ιωάννη Ράλλη, Άγγελου Έβερτ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (παππού), Διονύση Παπαδόγγονα και Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη, Μπογδάνου.

“Espice, adspice, prospice (Εξέταζε το παρελθόν, εξέταζε το παρόν, εξέταζε το μέλλον)”.

κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου