Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Η «τέχνη» του Γκέμπελς ωχριά μπροστά στην ακροδεξιά προπαγάνδα του Μητσοτάκη

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι ολοένα και αυξανόμενα τα ψέματα που αραδιάζουν οι “άριστοι” του Μητσοτακέικου κράτους, όσο η σκληρή πραγματικότητα τους ρίχνει στο καναβάτσο. 

του Μαθηματικού

 Έχουν αριστεύσει στο μεγάλο “πανεπιστήμιο” της προπαγάνδας των πιο σκοτεινών χρόνων της ιστορίας. Ακολουθούν πιστά το παράδειγμα του “ψευδόμενου διαβόλου”, του Γιόζεφ Γκέμπελς, του κατοικοεδρεύοντος στα πιο σκοτεινά δωμάτια της ιστορικής παράδοσης της παγκόσμιας Δεξιάς της καπιταλιστικής κυριαρχίας!!! Φαίνεται ότι οι κάκιστοι που μας κυβερνούν ολοένα και περισσότερο ακολουθούν πιστά το μότο του ναζιστή που απογείωσε την παραπλάνηση: “Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια”. Έχουν στήσει από καιρό τη μηχανή της αποσιώπησης, του ψεύδους και της εξαπάτησης, φροντίζοντας να τη λαδώνουν τακτικά οι πρόθυμοι υπάλληλοι της παρασιτικής δημοσιογραφίας και τα καλοταϊσμένα αφεντικά τους. Έχουν αξιόμαχο, αξιόπιστο και έγκριτο προσωπικό στην υπηρεσία της διασποράς του ιού της παραπληροφόρησης, της παραπλάνησης.

Τελευταία άλλαξαν “πίστα”. Μέχρι πρόσφατα η βρώμικη “δουλειά”  γινόταν αποκλειστικά από τα φιλικά τους μέσα “ενημέρωσης”, χωρίς οι υπαγορευμένες εντολές και οι ένοικοι του Μαξίμου να εμφανίζονται στο προσκήνιο. Τώρα βγαίνουν μπροστά ο Μητσοτάκης και τα προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης να διαγωνίζονται στο “περικαλλές σπορ” της προπαγάνδας. Βλέπετε ο Γκέμπελς έχει βάλει ψηλά τον πήχη!! Να κάποια εξόφθαλμα παραδείγματα ψευτιάς και απατεωνιάς:   

-  Ο νανοτηλεπωτής Άδωνις αφού είπε on camera τα περί τουρισμού και της εξάπλωσης της πανδημίας, βγάζει τρελούς τους δημοσιογράφους, ακόμα και του φιλικού προς την κυβέρνηση MEGA, ότι δε γνωρίζουν ελληνικά, ότι άλλα ακούνε και άλλα καταλαβαίνουν. Και ένας θλιβερός πρωθυπουργός να παπαγαλίζει τις ίδιες παρόλες από βήματος της Βουλής!!  

- Οι γιατροί του νοσοκομείου “Σωτηρία” μιλούν για λειτουργία 11 από τις 50 κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής περί άλλα τυρβάζουν. Ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου αρνείται να δώσει στην αντιπολίτευση κατάλογο των εργαζομένων στις ΜΕΘ ώστε να διαπιστωθεί η αλήθεια, οι “άριστοι” κρύβονται πίσω από τη μάσκα του Πολάκη, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. (Δε θα εκπλαγούμε αν ακούσουμε στα δελτία ειδήσεων ότι για την έξαρση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη φταίει ο Πολάκης. Πόσο απέχει άλλωστε η Αθήνα από τη συμπρωτεύουσα; Μιά παλάμη πάνω στο χάρτη!!!)

 - Ο Μητσοτάκης ψευδώς λέει ότι μελέτες των επιδημιολόγων βεβαιώνουν ότι το “πάστωμα” στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας, τη στιγμή που επίσημες αναφορές εποπτών δημόσιας υγείας στα μέσα μεταφοράς αναφέρουν: “Δεν τηρείται το μέτρο της αποστασιοποίησης, εστίες μετάδοσης σταθμοί και συρμοί”.

- Ο Μητσοτάκης ψευδώς καταγγέλλει ότι το χάλι για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη φταίει ο Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ όταν, ο ιδεοληπτικός και αλλεργικός σε ότι είναι δημόσιο πρωθυπουργός, ξέρει ότι ο Παππάς παρέλαβε 245 σε λειτουργία λεωφορεία και σε επτά μήνες εκκαθάρισης, σε λειτουργία, της επιχείρησης, κυκλοφορούσαν 402. Ξέρει ότι ο βουλευτής της ΝΔ Καράογλου αναγκάστηκε να βάλει την ουρά στα σκέλια, με δήλωση μετανοίας σχετικά με συκοφαντικές καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης και διαφθοράς της διοίκησης Παππά. Οι καταγγελίες προβλήθηκαν από τα “αντικειμενικά” μέσα, η δήλωση μετανοίας θάφτηκε.        

- Ο Μητσοτάκης αναπαράγει τα ακροδεξιά ψεύδη των χουντοθρεμένων κυβερνητικών στελεχών του κόμματός του όπως και εκείνων των γκαιμπελίσκων χρυσαυγιτών. Έγινε ο ίδιος, ο ιστορικά αναλφάβητος, φορέας χυδαιοτήτων περί “κάποιων που έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο” στο οποίο “ υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων”. Και σαν τη θυμωμένη Μαντάμ Σουσού αναφώνησε: “Άντε να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα”. Τη συμμετοχή της δικής του παράταξη ας την αναζητήσει στην αντίπερα του Πολυτεχνείου όχθη. “…Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω επιμόνου συνθηματολογίας, λόγω ανύπαρκτων «πολυαρίθμων νεκρών», να βοηθήσω και εγώ στην θεσμοποίηση μια ψεύτικης ιστορίας…”, έλεγε ο Αβέρωφ. Ας διαβάσει τουλάχιστον την Ιστορία της παράταξής του μήπως και ντραπεί για όσα μας αραδιάζει.  

-  Θα μπορούσε να αποδοθεί στο απύθμενο θράσος των κυβερνώντων να παρουσιάζουν σαν “δεύτερη ευκαιρία” την αρπαγή της πρώτης κατοικίας των ανθρώπων για ένα χρέος λίγων χιλιάδων ευρώ που δεν μπορούν να αποπληρώσουν λόγω της οικονομικής κρίσης εν μέσω πανδημίας. Είναι όμως κάτι παραπάνω. Πρόκειται για μια βαθιά ταξική, μεροληπτική πολιτική σε βάρος των μη εχόντων προς όφελος των τραπεζιτών. Η αρπαγή του σπιτιού έχει τόση σχέση με μια “δεύτερη ευκαιρία” όση σχέση έχει “η τέχνη” του Γκέμπελς με την αλήθεια.

-  Όσο για την κάλυψη που παρείχε ο Μητσοτάκης στην ανεκδιήγητη Κεραμέως και στην ολιστική ανεπάρκειά της να διαχειριστεί τα της Δημόσιας Εκπαίδευσης δε θα περιμέναμε κάτι άλλο εκτός από ψεύδη και τη δημιουργία “εχθρών” που δήθεν την αντιμάχονται. Για το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης φταίει η πλατφόρμα της Cisko που έπεσε στο Λονδίνο και η αντιπολίτευση που κακώς διαμαρτύρεται. Φταίνε οι τεμπέληδες δάσκαλοι και οι καθηγητές. Φταίει η ΟΛΜΕ και οι συνδικαλιστές (κι ας της έχει γυρίσει την πλάτη ακόμα και η ΔΑΚΕ). Η δημιουργία “εχθρών” αποτελεί βολική κάλυψη λαθών, ανεπάρκειας, ιδεοληψιών και στόχων αποδόμησης της δημόσιας παιδείας.

Όσο η σκληρή πραγματικότητα θα θρυμματίζει τον παραμορφωτικό καθρέφτη που επιμελούνται οι φίλιες στην κυβέρνηση δυνάμεις, όσο η εικόνα του Μωυσή θα ξεθωριάζει στην κοινή γνώμη, τόσο ο “Γκέμπελς” θα πλημμυρίζει τις συχνότητες των ραδιοφώνων και τις εικόνες των τηλεοράσεων. Ακόμα δεν είδαμε τίποτα.....

κουτι πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου