Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Για γέλια και για κλάματα

Μια ιστορία που πέρασε στα ψιλά της ημέρας, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ προτίμησε να προβάλει το χιούμορ του πρωθυπουργού

του Πέτρου Κατσάκου

«Να αποφεύγουμε τα γλέντια, τους χορούς, τις φωνές και τις τσικουδιές.  Έτσι, παιδιά;». Αυτό βρήκε να πει ο πρωθυπουργός της χώρας παρεμβαίνοντας διαδικτυακά από το γραφείο του στην εξ αποστάσεως διδασκαλία του μαθήματος Ιστορίας μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες μαθητές εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός του προγράμματος τηλεκπαίδευσης λόγω «τεχνικών προβλημάτων», ακόμα περισσότερα παιδιά δεν διαθέτουν υπολογιστές για να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα, καθώς οι υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις της υπουργού ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, και σε κάποια σπίτια η κατάσταση είναι τόσο δραματική, που τα αστεία του πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Γιατί ακούγεται προκλητικό και άστοχο το χιούμορ του Κ. Μητσοτάκη με τις τσικουδιές όταν ένας πατέρας παρακαλεί τον εργολάβο της ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα μία ώρα αργότερα ώστε το παιδί να προλάβει να ολοκληρώσει το μάθημα στον υπολογιστή του σπιτιού.

«Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω... Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου... Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας χτυπήσει αλύπητα» είναι τα λόγια του υπαλλήλου που δεν άντεξε και δεν έκοψε το ρεύμα σε οικισμό της Ροδόπης μεταφέροντας την καταγγελία στον τοπικό Τύπο.

Μια ιστορία που πέρασε στα ψιλά της ημέρας, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ προτίμησε να προβάλει το χιούμορ του πρωθυπουργού με τσικουδιές σε δεκάχρονα παιδιά και να εξαφανίσει τη σκληρή πραγματικότητα που κρύβεται πίσω τις απανωτές «επιτυχίες» της κυβέρνησης.

αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου