Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Ο (Αχ)έρω(ν)τας στα χρόνια της χολέρας

Τώρα που η πανδημία θερίζει κεφάλια (με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης) χωρίς προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς τεστ, χωρίς μέριμνα για κοινωνικές αποστάσεις, τώρα που θερίζουν τις ζωές του κοσμάκη και του παίρνουν το ένα και μοναδικό του  σπίτι....

του Θύμιου Γεωργόπουλου

 “Λένε πως είμαι γκαντέμης/ παλιοκουμούνι, ανάρχας/ χωρίς αιτία φρικάρω/

και άλλα πολλά εμπριμέ.
Πιάσαν τα πόστα κοθώνια/ όλα τα ξέρουν, ξεράδια/ κι ήρθανε λέει να μας σώσουν/ που να μη σώσουνε ποτέ.
Να δεις που κάποτε/ θα μας πούνε και μαλάκες/ να δεις που κάποτε/ θα μας πούνε και χαζούς”.
Αυτά έγραφε και τραγουδούσε από το μακρινό 1988 ο Γιάννης Μηλιώκας κι αυτό το κάποτε έγινε τώρα.
 
Τώρα που η πανδημία θερίζει κεφάλια (με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης) χωρίς προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς τεστ, χωρίς μέριμνα για κοινωνικές αποστάσεις, τώρα που θερίζουν τις ζωές του κοσμάκη και του παίρνουν το ένα και μοναδικό του  σπίτι (για να πρασινίσουν τα κόκκινα δάνεια των Τραπεζών) ενώ χαρίζουν μέχρι και το 90% των θαλασσοδανείων των μπαταχτσήδων εφοπλιστών και καζιναρχών φίλων τους.

Tώρα που ρημάξαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την εργασία και το φιλοδώρημα  που αποκαλούν μισθό (για όσους τυχερούς ακόμα εργάζονται), τώρα που θέσπισαν μέχρι και την απλήρωτη υπερεργασία, τώρα που μειώνουν τις δημόσιες δαπάνες για υγεία, παιδεία και κοινωνική μέριμνα ενώ ακόμα και τα γεράκια της ΕΚΤ κάνουν έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να τις αυξήσουν, τώρα -ναι τώρα-τώρα- όποιος δεν συμφωνεί με τα μέτρα που παίρνει (ή τα μη μέτρα, που δεν παίρνει) η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον ανάρχας, αντικοινωνικό και επικίνδυνο στοιχείο και στοχοποιείται, δέρνεται ανηλεώς και αδιακρίτως από τα αφιονισμένα και έξαλα όργανα του «σοσιαλιστή» Χρυσοχοΐδη και έχει σοβαρές πιθανότητες να συλληφθεί και να προσαχθεί με κακουργηματικές κατηγορίες.

 Όπως έγινε με τον 14χρονο μαθητή που κρατήθηκε επί 4ημερο γιατί συμμετείχε σε μαθητική διαμαρτυρία. Όπως έγινε με τα χημικά που πέταξαν τα  ΜΑΤ σε 5χρονο(!!!) επειδή βρέθηκε με την μητέρα του σε καφέ στο Γαλάτσι την λάθος στιγμή, όταν δηλαδή επιχειρούσαν οι «αστακοί» του Χρυσοχοΐδη κατά αντιφασιστών που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση στην συγκέντρωση των χρυσαυγιτών του Κασιδιάρη. 
Τελικά τα ΜΑΤ χτύπησαν βάναυσα απλούς πολίτες και παιδιά, όπως είχαν κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν (περίπτωση Ινδαρέ).

Αφού χτυπάνε αθώους και παιδιά, αφού συλλαμβάνουν όποιον βρουν (διαμαρτυρόμενο ή μη) στις περιοχές που «επιχειρούν», αφού επικυρήσουν τους τραμπούκους που με τις ενέργειες τους (κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ) υπονομεύουν το φοιτητικό κίνημα και το πανεπιστημιακό άσυλο (αναπαράγοντας την θεωρία των δύο άκρων), ξεχνάνε να συλλάβουν τους αρχιναζιστές Λαγό και Παππά και τους αφήνουν ανενόχλητους να διαφύγουν της φυλάκισης. 

Εδώ τι λέει ο Μαυρίδης και το Liberal για την επιεική εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη»;
Η δημοκρατία ενίκησε;   
 
Όχι ευθέως δεν μας είπανε μαλάκες, δεν τα κάνουν αυτά οι «άριστοι», άλλωστε δεν συνάδουν τέτοιες κουβέντες με το «επιτελικό» τους κράτος.
Κεκαλυμμένα βεβαίως. Με τακτ (και απέραντο θράσος) το εκστομούν.

Ο Πέτσας είπε ότι “αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια”.

Ο Γεωργιάδης είπε ότι “η αύξηση λεωφορείων για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός σημαίνει κόψιμο συντάξεων”.

Ο Καραμανλής (ο Γ’) είπε ότι "το 5% των λεωφορείων κυκλοφορεί γεμάτο, τα υπόλοιπα κυκλοφορούν με 65% πληρότητα. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ψέμα είναι έννοιες ταυτόσημες".

Και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του είπε ότι “όσοι υπακούνε στα εύκολα κελεύσματα είναι ψεκασμένοι”.  

Αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε για πολλούς ως «ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας» και αποκαλύφθηκε ότι είναι «ο Αχέροντας στα χρόνια της χολέρας».   

koutipaandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου