Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Όταν πάντα φταίνε οι άλλοι

Η κυβέρνηση εδώ και μήνες δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κατασκευάζει άλλοθι για τα δικά της λάθη και τις δικές της αστοχίες

 του Πέτρου Κατσάκου

Το έναυσμα το έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Βγήκε λοιπόν το πρωί της Δευτέρας ο Στέλιος Πέτσας και προέβη στη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι το βράδυ της Κυριακής εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο SMS στο 13033 για ατομική άθληση. Κατέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη γραμμή και μετά ανέλαβαν οι «μισθωτοί» αλλά και οι «εθελοντές» να επικοινωνήσουν στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ τον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των ανεύθυνων πολιτών που για μία ακόμη φορά στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και απογοήτευσαν το Μαξίμου με την έλλειψη ατομικής ευθύνης που επέδειξαν το βράδυ της Κυριακής.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί» απείλησε ευθέως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην πλάκα και στον χαβαλέ το γύρισαν οι μετακλητοί και οι αυλοκόλακες για τον προκλητικό αριθμό των δήθεν αθλούμενων που διαθέτει αυτή η χώρα και θα μας πεθάνουν όλους. Και όλα αυτά για να συντηρηθεί καλού-κακού το πολιτικό αφήγημα των ανεύθυνων πολιτών που μέχρι πρότινος συνωστίζονταν στις πλατείες και τώρα γεμίζουν τους δρόμους για να αθληθούν, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ένα βολικό για την κυβέρνηση αφήγημα, που εδώ και μήνες δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κατασκευάζει άλλοθι για τα δικά της λάθη και τις δικές της αστοχίες. Ένα αφήγημα μετάθεσης ευθυνών σε κάποιους γενικώς και αορίστως ανεύθυνους, που χρεώνονται τα λάθη, τις παραλείψεις και την ολιγωρία των συγκεκριμένων που μας κυβερνούν.

Την ώρα λοιπόν που η κοινωνία μπαίνει σε μια δεύτερη φάση εγκλεισμού και οικονομικής αβεβαιότητας η κυβέρνηση εκτιμά πως είναι η κατάλληλη στιγμή να κουνήσει επιτιμητικά και απειλητικά το δάχτυλο σε αυτούς που τηρώντας τους νόμους και τους κανόνες στέλνουν το sms που η ίδια θέσπισε. Και ας κάνει πως δεν το ξέρει αυτός που έλεγε "στείλτε μήνυμα για φαρμακείο και πηγαίνετε στον Επιτάφιο".

Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου