Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Τα «γραμμάτια» είναι πολλά και... διαμαρτύρονται


Διαβάζοντας κανείς τον συμπολιτευόμενο τύπο του ομίλου Μαρινάκη μετά την επιστροφή Γεραπετρίτη από τη FIFA, βλέπει να ξετυλίγεται σε όλη του την έκταση το πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης, που στη βιτρίνα έχει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, όμως στην πραγματικότητα αφορά στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι σε συμφέροντα και σφίγγουν πλέον σαν θηλιά. 
Τα «Νέα», σε ένα εκτενές άρθρο του Γ. Παπαχρήστου, ξεχνάνε τους καλούς τρόπους και κατηγορούν τον Υπουργό Επικρατείας με πολύ απαξιωτικό τρόπο για τις «πιρουέτες» του και τον τρόπο που τώρα ισχυρίζεται ότι η τροπολογία σκάνδαλο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την ελάφρυνση της περιβόητης ποινής σε ΠΑΟΚ - Ξάνθη, δεν είναι αυτό που ψηφίστηκε αλλά κάτι άλλο. Αρχικά υποστήριξε πως δεν θα αφαιρούνται απλώς 5 έως 10 βαθμοί αν κάποια ομάδα κριθεί ένοχη για πολυιδιοκτησία, όπως αναφέρει η τροπολογία αλλάζοντας την ποινή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα που ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά η αφαίρεση βαθμών θα γίνεται για κάθε αγωνιστική που δεν αλλάζει το καθεστώς της ιδιοκτησίας. Ο αρχικός ισχυρισμός του προκάλεσε σάλο και πολλά ερωτήματα, καθώς κάτι τέτοιο πουθενά δεν αναφέρεται στην τροπολογία. Τελικά μερικές ώρες μετά, διαπιστώνοντας προφανώς και ο ίδιος πως αυτό που δήλωσε είναι ανυπόστατο, εμφανίστηκε σε νέα τηλεοπτική εκπομπή ισχυριζόμενος πως δεν εννοούσε αυτό που καταλάβαμε, αλλά κάτι άλλο, που και αυτό δεν μπορούμε να το καταλάβουμε και τελικά... όλα θα αποφασιστούν από τις FIFA, UEFA και ΕΠΟ. 
Βέβαια, τα «Νέα» μάλλον υπενθυμίζουν τι περιμένει ο ιδιοκτήτης τους από την κυβέρνηση αλλά η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται ότι η άστοχη και χωρίς τεκμηρίωση απόφαση της ΕΕΑ, επιχειρήθηκε να αλλάξει με μια εξίσου άστοχη τροπολογία που τώρα, ο συντάκτης της διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όπως όλοι εξαρχής γνώριζαν και πρώτος ο ίδιος!
Και ενώ ο Γ. Γεραπετρίτης με τις δημόσιες τοποθετήσεις του επιχειρεί να συσκοτίσει είτε την ανικανότητα, είτε το πραγματικό σχέδιο (αν υπάρχει) της κυβέρνησης, η εφημερίδα υπενθυμίζει με «αιχμές» πως ο σημερινός, εξ απορρήτων του Μαξίμου, το 2017 ήταν συνήγορος της ΕΠΟ και του τότε προσωρινού προέδρου της Γ. Δρόσου, ο οποίος - κατά τα «Νέα» - ήταν σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας αυτού που φαίνεται να υπενθυμίζει, τόσο στον Γεραπετρίτη όσο - κυρίως - στο Μαξίμου είναι πως το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου θα πρέπει να επανέλθει στην προτέρα «ερυθρόλευκη» κατάσταση, πριν την εποχή Σαββίδη. 
Αυτό είναι και το πρόβλημα της κυβέρνησης. Μάλλον έχει υπογράψει και άλλα πολλά «γραμμάτια» με ολιγάρχες που συχνά συγκρούονται και είναι αδύνατο να μην «διαμαρτυρηθούν» κάποια στιγμή.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ίσως είναι ο πιο πιστός σύμμαχος της ΝΔ και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δυσκολεύεται να τα βάλει με το Ιβάν Σαββίδη, τα ΜΜΕ του και όλη τη Βόρεια Ελλάδα που προειδοποιεί με μαζική αντίδραση. «Νέα Δημοκρατία... Μπόχα, Βρώμα, Δυσοδία» ανέφερε το μεγάλο πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε κεντρικό σημείο του γηπέδου της Τούμπας, στέλνοντας το μήνυμά τους στην κυβέρνηση. 
Ήδη το Μαξίμου αντιμετωπίζει στρατηγικό αδιέξοδο, δείχνει θεσμική ανευθυνότητα, είναι εκτεθειμένο σε δημόσιους εκβιασμούς και πελαγοδρομεί, απλώς και μόνο για το πρωτάθλημα. Στα πιο σοβαρά θέματα, όπως τα ελληνοτουρκικά, η διαχείριση δυστυχώς από κωμωδία μετατρέπεται σε τραγωδία.  
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου