Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Παράλυτη από το αριστερό πλευρό



Ο λαός απεργεί, επειδή η ανάλγητη δεξιά που ψηφίστηκε αυτοδύναμη από τον ίδιο αποδείχθηκε ανάλγητη δεξιά
του Νίκου Παπαπδογιάννη
Η εργατική τάξη διαμαρτύρεται επειδή η ανάλγητη δεξιά που ψηφίστηκε αυτοδύναμη από τον περήφανο λαό αποδείχθηκε ανάλγητη δεξιά. Η χώρα παραλύει, αλλά μόνο από το αριστερό πλευρό.
Στο ημιπαράλυτο κέντρο της Αθήνας, το ΚΚΕ κατεβάζει κόσμο για να διαμαρτυρηθεί, επειδή η ανάλγητη δεξιά που το ίδιο στήριξε σαν δεκανίκι αποδείχθηκε ανάλγητη δεξιά.
Ουδείς φανταζόταν τέτοια εξέλιξη. Μήπως είχαμε ποτέ δεξιά και Μητσοτάκη, για να ξέρουμε; Δε φαινόταν τέτοιος άνθρωπος, ο Κυριάκος...
Το ανακαινισμένο με καινοφανή μέθοδο αναπαλαίωσης Μέγκα Τσάνελ δε βρίσκει τίποτε κακό σε όλα τα παραπάνω. Αυτό και αν είναι έκπληξη.
Όλες οι κοινωνικές τάξεις στηρίζουν Μητσοτάκη, επιμένει, γράφοντας το –αριν- με –ητσοτ- και αφιερώνοντας το πρόγραμμά του στον ανένδοτο της Ολυμπιακάρας, εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Εφ' όσον διανύουμε την εβδομάδα της μητέρας των μαχών, δεν υπάρχει τίποτε σημαντικότερο από το ποδόσφαιρο.
Για ποιο λόγο νομίζατε ότι βιάστηκε να βγάλει στον αέρα το Μέγιστο των Καναλιών ο Μέγας Αυλάρχης; Για να κάνει αντιπολίτευση στον πειθήνιο τοποτηρητή του;
Το μεταναστευτικό, η ΑΟΖ, η εγκληματικότητα και οι άλλες ασήμαντες ανοησίες της καθημερινότητας βρίσκονται στη σκιά της μπάλας, η οποία φυσικά βρίσκεται στη σκιά των λοιπών δραστηριοτήτων του Μεγάλου.
Απλώς, προέχει να μείνει αταλάντευτα πιστή στο πλευρό του και με ανανεωμένο φρόνημα η μάζα των πιστών του.
Αυτοί εξέλεξαν την κυβέρνηση της αρεσκείας του, αυτοί θα την ξαναρίξουν, αν κάνει καμιά κουτουράδα και χαρίσει το πρωτάθλημα στον Ιβάν τον Τρομερό.
Άλλωστε, δε χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να ασκήσει το γκουβέρνο αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Φροντίζει μόνη της η λεγάμενη, να εξουδετερώνει τον εαυτό της, σαν Ανατολάκης στις δόξες του.
Ο άλλοτε «τσάρος» της Οικονομίας με το ένα Ν περιγράφει τον Τσίπρα περίπου ως φορέα πολιτικού κορονοϊού, οι σφετεριστές της συριζαϊκής μικροεξουσίας σφετερίζονται κάτι τελευταία ψιχία κοινής λογικής για να νιώσουν ψηλότεροι από τρία τοις εκατό, ενώ ο Μακεδών πρώην δήμαρχος της καρδιάς μας ρίχνει τον μανδύα που ουδείς υποψιαζόταν ότι φορούσε.«Πιστεύω τον Μητσοτάκη και τον ψήφισα», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Τον Τσίπρα, ποτέ». 
Με άλλα λόγια, ο μέχρι προ τινος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στήριξε με το κουκί του την παράταξη που έστελνε ανθρώπους να τον φτύνουν και να τον τραμπουκίζουν στα Pride.
Είναι ή δεν είναι η απογοήτευση της χρονιάς; Τέτοια μετάλλαξη θα τη ζήλευαν και οι παλαιοί σύντροφοί του στο βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Εκτός πια, αν μιλάμε για κανονική υποκρισία. Που θα τη ζήλευαν και οι παλαιοί σύντροφοί του στο βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Οι απεργοί βγήκαν σήμερα στους δρόμους με σημαίες και με ταμπούρλα, ωστόσο οι πολιτικοί βοσκοί τους εναγκαλίζονται με τον ταξικό τους αντίπαλο και απαιτούν εν χορώ μαζί του το ξεμασκάρεμα των μαρτύρων της Νovartis.
Πώς θα κινηθεί η «ορθόδοξη αριστερά», μόλις οι τελευταίοι τολμηροί μάρτυρες γίνουν μπουχός και οι λαδιάρηδες στείλουν γελώντας στη φυλακή όσους έκαναν το λάθος να απαιτήσουν κάθαρση;
Θα κηρύξει απεργία για να καταγγείλει την πρώην κυβέρνηση, να πώς. Θα τσουβαλιάσει καταπώς συνηθίζει τους ΣυΡιζΑίους με τη δεξιά, για να μάθουν οι άθλιοι να μη παριστάνουν τους αριστερούς πριν ρωτήσουν το ΚΚΕ.
Στην κορυφή της πάνδημης πορείας θα σταθεί αγέρωχος ο Μπουτάρης, που ίσως εκείνο το πρωί νιώσει ξανά επαναστάτης, αγκαζέ με τους ξέκωλους μακεδονομάχους που τον ξυλοφόρτωσαν στο όνομα του Κατσίφα, του Βορίδη και του Βελόπουλου.
Τι αριστερά, τι δεξιά; Τι Μπογδάνος τι Μπουτάρης; Τα πάντα είναι λυκοσυμμαχίες. Όλα μπερδεύονται γλυκά και τίποτε δεν είναι όπως παλιά.
Το μόνο που καταλάβαμε όλοι δίχως άλλο περιθώριο παρερμηνείας, είναι ότι ο Τσίπρας και ο διάβολος ήταν κατά βάθος το ίδιο πρόσωπο. Ένας κατεργάρης ζερζεβούλης που παρίστανε τον αριστερό.
Αφού συμφωνούν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, μερα25αίοι και πασοκαίοι, έτσι θα είναι. Άλλωστε, το είπε και το Μέγκα. 
κουτι πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου