Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Χειροκρότα ρε, τι σου ζητάνε;

Μπορεί εσείς να γελάτε αλλά εγώ τον πιστεύω τον Μιχάλη τον Χρυσοχοΐδη. Μπορεί εσείς να κάνετε πλάκα με το χειροκρότημα των πολιτών στους αστυνομικούς αλλά εγώ δεν συμμερίζομαι καθόλου το χιούμορ σας.
του Πέτρου Κατσάκου
Εγώ με τον Μιχάλη είμαι και το υπογράφω. Εγώ με τον δημοφιλέστερο υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη είμαι και ας σας κακοκαρδίσω.
Μια χαρά τα λέει ο υπουργός μας. Και ας τον παίρνετε στο ψιλό εσείς. Για σκεφτείτε λίγο τον εαυτό σας χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στα social media. Για φανταστείτε λίγο τη ζωή σας χωρίς αντιπολιτευόμενες εφημερίδες. Μπείτε λίγο στη θέση των ανθρώπων και των συμπολιτών μας που ως μοναδική πηγή ενημέρωσης έχουν τα τηλεοπτικά κανάλια και θα καταλάβετε γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας χειροκροτεί την αστυνομία και επιβραβεύει στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Τι ακούει και τι βλέπει πρωί, μεσημέρι, βράδυ η μεγάλη μάζα των εγκλωβισμένων τηλεθεατών; Η αστυνομία εκκενώνει καταλήψεις που είναι γιάφκες εγκληματιών, η αστυνομία συλλαμβάνει επικίνδυνους τρομοκράτες, η αστυνομία επιβάλλει την τάξη στην αθλιότητα των Εξαρχείων, η αστυνομία επιβάλλει τον νόμο στους κινηματογράφους, η αστυνομία μαντρώνει τους επικίνδυνους λαθροεισβολείς, η αστυνομία βάζει τέρμα στους βανδαλισμούς των μπαχαλάκηδων κ.λπ. κ.λπ. Μια αστυνομία που πατάσσει την ανομία και προχωρά από την μία επιτυχία στην άλλη. Αυτό είναι το κυρίως πιάτο στο καθημερινό μενού των τηλεθεατών.
Κι από κοντά στα τηλεοπτικά πάνελ και ο απαραίτητος συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. να υπεραμύνεται του δικαίου των συναδέλφων του στην περίπτωση που πέσει και καμιά ψιλή παραπάνω, να δικαιολογεί την εισβολή αστυνομικών χωρίς εισαγγελική άδεια σε κάποιο σπίτι λέγοντας «αν δεν είχαν τίποτα να κρύψουν, γιατί δεν άνοιξαν την πόρτα;». Και άντε εσύ μετά να μην λες μπράβο στον Μιχάλη τον Χρυσοχοΐδη. Και άντε εσύ μετά να μην χειροκροτείς μόλις δεις αστυνομικό.
Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, που ζει εγκλωβισμένο στην τηλεοπτική μεταδημοκρατία, ακούει, βλέπει και εθίζεται στους κινδύνους της εγκληματικότητας και της ανομίας. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ζει σε μια παράλληλη χώρα, που απειλείται από τους ξένους, από τους φοιτητές, από τους συνδικαλιστές, από τους αριστερούς, από τους αναρχικούς, από τους απεργούς και τους διαδηλωτές. Και από αυτή την απειλή ήρθε να τους σώσει ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης. Γι’ αυτό και χειροκροτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου