Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Γιατί είναι τα πρόβατα κοντά; Γιατί είναι κουρεμένα!

Δεν βρίσκω τίποτα πιο ταιριαστό, που να αποδίδει απολύτως τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μέρος των ΜΜΕ την "έκρηξη" στη Μόρια, από αυτήν τη σοφή παροιμία της γιαγιάς μου!
της Άννας Σεμερτζίδου
Η Μόρια, οι κάτοικοί της, οι πρόσφυγες, οι αρχές, άπαντες εξάπαντες είναι στα κάγκελα, καθώς η κατάσταση έφτασε πια στο σημείο μηδέν. Πορείες, συνθήματα, απειλή σύγκρουσης, ένταση, φόβος, αγανάκτηση, είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν την κατάσταση τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Το ερώτημα είναι τι φταίει, αλλά και τι πρέπει να γίνει.
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια και καταγράφεται, καταρχάς, ως φοβική και ρατσιστική ρητορική, προεκλογικά. Προσθέτω και την ψευδολογία περί σχεδίου διαχείρισης του προσφυγικού και τον εγκλωβισμό της στην εικόνα που διαμόρφωνε πριν τις εκλογές.
Διευκρινίζω.
Η κυβέρνηση αυτή έταζε τα πάντα στους πάντες: άμεση λύση με απομάκρυνση των προσφύγων από τα νησιά, περιορισμό των προσφυγικών ροών, ταχεία επαναπροώθησή τους. Έταζε και άλλα, που αφορούσαν στη διατήρηση της "καθαρότητας" της ελληνικής κοινωνίας , του ελληνικού σχολείου, αφού θα "εξαφάνιζε" (εδώ είναι που χρειαζόταν το μαγικό ραβδάκι, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν το διέθεταν)τους ενοχλητικούς πρόσφυγες, κυρίως τα προσφυγόπουλα μη και πατήσουν πόδι στα ελληνικά σχολεία.(εξ ου και η στέρηση του ΑΜΚΑ από τα προσφυγόπουλα).
Έταζε την προστασία (;), την ενίσχυση(;), την ενδυνάμωση(;) της δυναμικής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στον εχθρό μουσουλμάνο... Και ρωτάω εγώ η αφελής: απειλείται ποτέ και από οτιδήποτε μια Εκκλησία της οποίας θεμέλιος λίθος είναι το "αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν";
Απειλείται μια Εκκλησία βασικό έργο της οποίας είναι ο εκχριστιανισμός κόσμου και κόσμου στα πέρατα της γης; (και ο νοών νοείτω).
Πάνω στο προσφυγικό έστηναν απλώς τον προεκλογικό τους αγώνα, με αμετροέπεια και αλαζονεία, χωρίς να ενδιαφέρονται για την ουσία του πράγματος...τον Άνθρωπο, πρόσφυγα ή γηγενή.
Όποιος όμως σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...
Στη Λέσβο έχουμε την πρώτη θύελλα.
Τα νησιά όμως του Β. Αιγαίου βράζουν όλα. Και δε χρειάζονται τον Πολάκη, τον Μπουρνού και την Ξενογιαννακοπούλου για να καταλάβουν την εγκατάλειψη στη μοίρα τους το τελευταίο εξάμηνο!
Τους εγκατέλειψαν από την πρώτη στιγμή, όταν απαξιώνοντας το Προσφυγικό καταργούσαν το αρμόδιο Υπουργείο!
Εμπαίζουν τους νησιώτες όταν "φράζοντας" τη θάλασσα (γελάν και οι σαρδέλες) σε ένα σημείο, κουκίδα στο χάρτη ευαγγελίζονται έλεγχο των προσφυγικών ροών!
Εξαγριώνουν τον κάθε φορολογούμενο πολίτη που βλέπει περίπου 500.000€ να πνίγονται στη θάλασσα , για έναν φράχτη - μνημείο πολιτικής ανοησίας!
Και τρέμει η ψυχή του Έλληνα πολίτη, μη και τους προκύψει να απλώσουν έξυπνες σίτες στους ουρανούς, για να ελέγξουν τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από τουρκικά μαχητικά, ή μήπως επιχειρήσουν να αποστραγγίσουν το Αιγαίο για να μην ξαναφέρει... ο άνεμος το URUC REIS!
Και ποιος πληρώνει το μάρμαρο;
Τα πρόβατα, λοιπόν, δεν είναι κοντά επειδή είναι κουρεμένα.
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου