Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Μια κανονικότητα που στην αρχή απλά μύριζε ναφθαλίνη αλλά τώρα άρχισε να μυρίζει σαπίλα



Ήρθε η κανονικότητα, η ανάπτυξη , οι σύντροφοι θα κεραστούν έξτρα ντόμινος, από τους συντηρητικούς χειροκροτητές της μπρος πίσω Ποποτιαιας κατά τα άλλα κυβέρνησης και άλλα τέτοια όμορφα, μας συντροφεύουν εδώ και 7 μήνες.
της Έλισάβετ Ζητουνιάτη*
Θα μου πεις τι περίμενες δηλαδή, να τρέχουμε ξαφνικά με τις κοτσίδες μας ξέμπλεκες στα λιβάδια ή ότι θα γινόμασταν ξαφνικά μια ευρωπαϊκή-φιλελεύθερη (χαχαχχαα) κοινωνία; Η παρούσα κυβέρνηση εκλέχθηκε με το αφήγημα του φιλελευθερισμού. Αλλά όταν μιλάμε για φιλελευθερισμό, μιλάμε για κοινωνικό φιλελευθερισμό και οικονομικό φιλελευθερισμό.
Αντ'αυτού τι συναντήσαμε έναν άκρατο οικονομικό καπιταλισμό, με αφαίμαξη της μεσαίας τάξης (ψάχνουμε εδώ και ένα 7μηνο την μείωση των φόρων, την ενίσχυση των επιδομάτων προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, την ενίσχυση των ανέργων και των μονογονικών οικογενειών και άλλα τέτοια όμορφα). Αλλά θα μου πεις συνήθως οι κυβερνήσεις, προσπαθούν να εξυπηρετήσουν πρωτίστως τα συμφέροντα των ισχυρών και μετά των πολιτώνΗ συγκεκριμένη βέβαια σου δίνει 2000 αν γίνεις μια εκκολαπτική μηχανή, μετά βέβαια τι θα φάει το παιδί, είναι άλλη ιστορία. Τι εννοείς, δεν μπορεί να ζήσει με 2000,για όλη του την ζωή; 
Και θα απαντήσω ναι, οκ, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση με τα χίλια μύρια κακά της κάτι έκανε, έστω και λίγο, αυτοί;
Θα μου πεις εντάξει, νωρίς είναι ακόμη, έχε πιστή (αχχαχαχα) και υπομονή. Και θα σου πω ναι! Μήπως να κάνουμε κάνα τάμα, μήπως και γεμίσουν και οι τσέπες μας;. Μα ναι πως δεν το σκεφτήκαμε, αυτό είναι!
Και μιας και μιλήσαμε για τάματα και πίστη να μιλήσουμε λίγο και για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.
Έχετε δει ποτέ, καμιά φιλελεύθερη κοινωνία να συμπορεύεται αγκαζέ με την θέληση της εκκλησίας; Υπάρχει φιλελεύθερη κυβέρνηση, που έχει υπουργούς και βουλευτές στην κοινοβουλευτική της ομάδα που θεωρούν την έκτρωση και το δικαίωμα της κάθε γυναίκας να κάνει το σώμα της, ο, τι θέλει φόνο; Που φέρνει και ψηφίζει τροπολογία, αφαιρώντας δικαιώματα από τις ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας; Που γυρνάει την πλάτη, στους δύστυχους μετανάστες και πρόσφυγες, που επιζητούν ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους, ρισκάροντας ακόμη και την ίδια τους ζωή, χτίζοντας πλωτά (;) φράγματα.
Η παρούσα κυβέρνηση είναι φιλελεύθερη και δημοκρατική α λα κάρτ. Όταν μόνο θίγεται το συμφέρον ή η υπόσταση κάποιου από τα μέλη της. Δημοκρατία και φιλελευθερισμός για την παρούσα κυβέρνηση είναι να μπορεί να ξερνάει το φασιστικό της εμετό κάθε συντηρητική δεξιά ύπαρξη, δημοσιογράφος, βουλευτής της, κτλ, προς όποιον διαφωνεί με την μεγαλειότητα της γαλάζιας κυβέρνησης.
Φιλελευθερισμός και δημοκρατία για την γαλάζια βασιλεία, είναι ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας, ανθρώπων που δεν έχουν καλά καλά να θρέψουν τα παιδιά τους, το ξεβράκωμα πολιτών από την αστυνομία χωρίς λόγο και αφορμή, γιατί;γιατί απλά μπορούν.
Φιλελευθερισμός για την κυβέρνηση είναι να θίγεις τον γκέι, τον μετανάστη, τον αλληλέγγυο, τον αδύναμο, αλλά να προσκυνάς την εκκλησία, τον συντηρητισμό και την πατριαρχία.
Και αν η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως διατυμπανίζουν τα φιλικά μέσα της ΝΔ μας κορόιδεψε μη σκίζοντας τα μνημόνια, η παρούσα μας κορόιδεψε, σε κάθε λέξη της. Ακόμη και στην τέλεια της.
Αλλά μην σκάτε, η Domino's (το γελοίο αστείο και αυτό) θα κεραστεί πρωτίστως στους δεξιούς συντρόφους της κανονικότητας , που θα πνίγουν από τις ίδιες τους τις πράξεις και από την μυρωδιά της σαπίλα που σπέρνουν με τον μανδύα της κανονικότητας. Αυτή την κανονικότητα, σας την χαρίζουμε.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το really φιλελευθεράτο!

*Η Έλισάβετ Ζητουνιάτη είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας
ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου