Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Παράλληλα σύμπαντα



του Παντελή Μπουκάλα
Σε κάποιο άλλο σύμπαν, άρτι ανακαλυφθέν και παράλληλο προς το δικό μας, ισχύουν διαφορετικοί νόμοι φυσικής και ηθικής τάξεως. Οι αποφάσεις εκεί είναι αποφάσεις και η μνήμη μνήμη. Τίποτε το σχετικιστικό δεν έχει πέραση. Δεν υπάρχει, ως εκ τούτου, κανένα πρόβλημα στην κυβέρνηση ή στη Βουλή τής εκεί Ελλάδας με την επωνυμία «Μπογδάνος», Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Διότι εκεί ο κ. Μπογδάνος δεν είναι βουλευτής. Και δεν είναι επειδή ουδέποτε συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Και δεν συμπεριλήφθηκε επειδή έτσι είχε αποφασίσει ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, σφόδρα ενοχλημένος σύμφωνα με την τοτινή μυθολογία. Το είχε ανακοινώσει μάλιστα επίσημα η τότε κομματική εκπρόσωπος κ. Σπυράκη, τέτοιες μέρες, Φλεβάρη του 2019: «Αυτές οι συµπεριφορές είναι ξένες προς τη Ν.∆.».
Ποιες συμπεριφορές; Εκείνες που, πάντα στο παράλληλο σύμπαν μας, «είχαν προκαλέσει τα δυσμενέστατα σχόλια πολλών κομματικών στελεχών και την έντονη δυσαρέσκεια της ηγεσίας». Είχε κάνει μια ανάρτηση στο τουίτερ ο κ. Μπογδάνος για να καταγγείλει την ΕΡΤ, συριζομαδουραίικη τω καιρώ εκείνω. Να πάνε τανκς στο ραδιομέγαρο έγραψε από κάτω χρυσαυγίτης τις, που διακοσμούσε το προφίλ του με μια σβάστικα. «Ψηφίστε σωστά και το έχουμε», τον παρότρυνε δημοκρατικά ανεπίληπτος ο κ. Μπογδάνος, πιθανόν παγιδευμένος από τις φήμες ότι τα ναζίδια χρησιμοποιούν τη σβάστικα αρχαιοελληνικώ τω τρόπω και ουχί χιτλερικώ. Κι εκεί που έκοβε βασιλόπιτες αυτοπροβαλλόμενος σαν σίγουρος υποψήφιος στο πλευρό του μέντορά του Αδώνιδος Γεωργιάδη, βρέθηκε κομμένος από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Βλέπετε, οι «υποκινούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ μαδουροφασίστες της πολιτικής ορθότητας» (με κάτι τέτοια στόλιζε τους επικριτές του, δεξιούς και αριστερούς) κατόρθωσαν να τρυπώσουν στα γραφεία της Πειραιώς και να πείσουν τον κ. Μητσοτάκη να τον αποκλείσει.
Στο παράλληλο σύμπαν, η «έντονη δυσαρέσκεια της ηγεσίας» κρατάει ακόμη. Στο δικό μας ξεθύμανε στις εκατό μέρες. Και ο κ. Μπογδάνος έγινε βουλευτής, της επιρροής Γεωργιάδη και μέχρι στιγμής πλευρικότερος του κ. Πλεύρη, του Θ., όχι του Κ. Με κύρος βουλευτικό πια, και με την υπεροψία του περίπου σαν του καβαφικού Δαρείου, μεταβλήθηκε σε εκτοξευτή αγωγών ή εξωδίκων κατά δημοσιογράφων, εκπομπών, ιστοσελίδων και χρηστών των σόσιαλ μίντια. «Αυτές οι συµπεριφορές είναι ξένες προς τους πολιτικούς» θα τον συμβούλευε ο πρόεδρός του, αν βέβαια μάθαινε στο ωραίο παράλληλο σύμπαν του τι συμβαίνει στο ταπεινό δικό μας.
καθημερινή

1 σχόλιο: