Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Το «σχέδιο Β» των οπαδών της «σκευωρίας»


Η Προανακριτική για τη Novartis δεν ήταν εξαρχής, επιλογή της ΝΔ αλλά σύρθηκε σε αυτή από τον Αντώνη Σαμαρά, που έδρασε με πρωτοφανή μανία αντεκδίκησης και χωρίς ψυχρούς πολιτικούς υπολογισμούς. 
Έκτοτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τη συμπαράσταση του ΚΙΝΑΛ, επιχειρεί να διαχειριστεί τη φθορά που προκαλεί η ανακίνηση μια δυσάρεστης υπόθεσης και φιλοδοξεί να μετατρέψει το ΣΥΡΙΖΑ από κατήγορο σε κατηγορούμενο, στοχοποιώντας τον Δ. Παπαγγελόπουλο.  Ανεξαρτήτως του πορίσματος, που έχουν προαποφασίσει, είναι αλήθεια ότι το εφεύρημα της σκευωρίας δεν αποδείχτηκε ποτέ στην αίθουσα της Βουλής ενώ οι διαδοχικές αντιφάσεις, αδυναμίες αλλά και γκάφες μαρτύρων, ανέδειξαν τις πραγματικές διαστάσεις του μεγάλου σκανδάλου. Κάπως έτσι φαίνεται να μπήκε σε εφαρμογή ένα «Σχέδιο Β».
Η κυβέρνηση επιλέγει να κινηθεί απολύτως στα άκρα: Ξαφνικά ένα πρωί, ένας δικαστικός όπως ο Ι. Αγγελής και αφού τα έχει «θαλασσώσει» στην Προανακριτική καταθέτοντας επί μέρες, προσέρχεται στον Άρειο Πάγο αυτοβούλως και «θυμάται», ξαφνικά,  «συνταρακτικά» στοιχεία που έχει «ξεχάσει» επί μήνες, ευφάνταστα σενάρια προφυλάκισης πολιτικών πριν τις εκλογές. Κίνηση που αποδίδεται στο σχεδιασμό του Μαξίμου να παίξει το χαρτί της «παραπομπής Τσίπρα», όχι ως ειλημμένη απόφαση αλλά ως επιλογή που θα βρίσκεται στο τραπέζι. Παρόλο που ο Πρωθυπουργός το έχει αρνηθεί επίσημα και θα έπρεπε να έχει  διδαχτεί από την οικογενειακή του ιστορία ότι θα ήταν μνημειώδες πολιτικό «μπούμερανγκ». 
Την Τρίτη στην Προανακριτική, και αφού έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις στελεχών όπως ο Ράνος, που περιγράφουν με ακρίβεια τον τρόπο που οι υπουργοί όπως οι Γεωργιάδης και Λοβέρδος χειραγωγούσαν τις τιμές των φαρμάκων, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ζητούν κλήση της Ελένης Τουλουπάκη ως ύποπτης και η πλειοψηφία, συμφωνεί, σαν έτοιμη από καιρό. Λίγο αφότου το Συμβούλιο Εφετών έχει απορρίψει το αίτημα Λοβέρδου για εξαίρεσή της Εισαγγελέως Διαφθοράς εκτιμάται ως ύστατη προσπάθειά του πρώην Υπουργού να σταματήσει την έρευνα της υπόθεσης, στην οποία είναι ήδη διωκόμενος. «Ύποπτη» η Τουλουπάκη και «μάρτυρας» στην ίδια επιτροπή ο Φρουζής που η Εισαγγελέας ερευνά ως τον εγκέφαλο του σκανδάλου! 
Κληθείς να σχολιάσει τις μεθοδεύσεις, άνθρωπος που γνωρίζει τις νομικές όσο και τις πολιτικές διαστάσεις της υπόθεσης, ανέφερε τη λέξη «παρακράτος». Πράγματι είναι ένα θεσμικό σκάνδαλο καθώς δεν έχει καταγραφεί ποτέ τόσο κυνική απόπειρα εκφοβισμού ενός δικαστικού που ερευνά πολιτικούς σε σκάνδαλο διαφθοράς. Και μάλιστα στην Προανακριτική που υποτίθεται ότι ερευνά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη!
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου