Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ακούνε ερπύστρια και φτάνουν σε οργασμό



Την ώρα που το αμερικάνικο δίκτυο CNN έβαζε ως τίτλο "Σε εξέλιξη πραξικόπημα στη Βενεζουέλα", στο ΣΚΑΙ έγραφαν ότι ο Γκουαϊδό "καλεί σε εξέγερση" και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη πανηγύριζε την "επανάσταση" στο Twitter σα να είχε βάλει γκολ στο 90 η CIA.
του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη
«Επιτέλους, το τέλος πλησιάζει… Στη Βενεζουέλα, ο Γκουαϊδό εμφανίζεται σε βίντεο λέγοντας πως ο στρατός προσχώρησε μαζί του για να τερματίσουν την προεδρεία Μαδούρο». Όχι δεν είναι τίτλος του ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ή δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη. Είναι η ανάρτηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στο twitter.
Φυσικά, δεν ήταν μόνο η σύζυγος του αρχηγού της διεφθαρμένης αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας, που έστησε διαδικτυακό πανηγύρι για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίων της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στη Βενεζουέλα. Σύσσωμο το "φιλελεύθερο μέτωπο της λογικής" έτρεξε στα οδοστρώματα του Tραμπ. Είχαν να κάνουν τόση φασαρία από τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, δίπλα στους εθνικιστές και τους νεοναζί εγκληματίες (όχι δεν ήταν όλοι εθνικιστές στα συλλαλητήρια, αλλά όλοι οι εθνικιστές ήταν εκεί).
«Σήμερα, Πρωτομαγιά, η σκέψη μας είναι στον λαό της Βενεζουέλας, στους μαχητές της Ελευθερίας που αγωνίζονται εναντίον του αριστερού αυταρχικού καθεστώτος του Μαδούρο, του φίλου του Αλέξη Τσίπρα.», έγραψε στο Twitter και ο γνωστός για τους δημοκρατικούς του αγώνες, Μάκης Βορίδης και αναδημοσίευσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης. Θέλει ο εκλεκτός του δικτάτορα Παπαδόπουλου να κρυφτεί και τα τανκς δεν τον αφήνουν.
Την ώρα πάντως που η ΝΔ βιάστηκε από χθες να στηρίξει επισήμως ένα πραξικόπημα στην άλλη άκρη του κόσμου, τα αγαπημένα παιδιά της ελίτ της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ, ο Χουάν Γκουαϊδό και ο πάμπλουτος Λεοπόλδο Λόπεζ, αποτύγχαναν για άλλη μια φορά να ανατρέψουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Οι πολίτες του Καράκας έσπευσαν ειρηνικά και κατά χιλιάδες μπροστά από το πρεδρικό μέγαρο για να προστατεύσουν τη δημοκρατία, ακυρώνοντας όπως φαίνεται, για την ώρα, τα σχέδια ανατροπής και εμφυλίου.
Στη ΝΔ ακούνε ερπύστριες στους δρόμους και φτάνουν σε οργασμό, γιατί δεν εκφράζουν απλά το νεοφιλελευθερισμό. Εκφράζουν τη χειρότερη εκδοχή του. Βγαλμένη μέσα από τις εκατόμβες νεκρών και την απορρύθμιση του ασφαλιστικού της Χιλής του Πινοσέτ, του Φρίντμαν, της Θάτσερ και του Ρήγκαν.
Οι Τραμπ, Μπολσονάρο, Όρμπαν, Σαλβίνι, Βέμπερ, Κουρτζ, Ριβέρα, Κασάδο, Μητσοτάκης και το λοιπό κακό συναπάντημα, δεν είναι απλά ακροδεξιοί ρήτορες που θέλουν να χτίσουν τείχη ή να βουλιάξουν τους πρόσφυγες στον πάτο της Μεσογείου. Αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση από τους εθνικιστές και τους συντηρητικούς. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται πακετάκι με την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Οι White walkers του νεοφιλελευθερισμού θέλουν να φέρουν τη “Mεγάλη Νύχτα” και έναν μόνιμο κοινωνικό χειμώνα.
Πλέον ακόμα και ο πιο αδαής πολίτης καταλαβαίνει πως στη ΝΔ, δε θέλουν απλά να ξαναγυρίσουν στην εξουσία. Θέλουν να το κάνουν με τρόπο εμφατικό, ώστε να καταστρέψουν ότι ξεκίνησαν με την συγκυβέρνηση του 2011 και την κυβέρνηση του 2012. Τότε που το μνημόνιο ήταν «ευλογία για τον τόπο». Τότε που «όποιος δεν προσαρμοζόταν, πέθαινε».
Βέβαια, μιλάμε για το κόμμα του οποίου ο αρχηγός είχε πρόσφατα δηλώσει πως «η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση», στα πραξικοπήματα θα κολλήσουν;
Εντάξει, καταλάβαμε.
ΥΓ. Φυσικά η ευρωπαϊκή “Βασίλω” δεν μπορούσε να λείπει από το γάμο και τη χαρά. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο και ομόσταβλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντόνιο Ταγιάνι, δεν κράτησε κανένα πρόσχημα. «Η σημερινή, 30ή Απριλίου, αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την επιστροφή της δημοκρατίας και της ελευθερίας στη Βενεζουέλα, κάτι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάντα υποστήριζε. Πάμε να ελευθερώσουμε τη Βενεζουέλα», έγραψε ο Ιταλός αξιωματούχος- και αυτός- στο Twitter, δείχνοντας πως η Ευρωπαϊκή Δεξιά, εκτός από πρέφα, δεν έχει πάρει και κανένα μάθημα από τα παθήματα του πρόσφατου, αλλά και του απώτερου παρελθόντος. Του πως δηλαδή εκτρέφεται το φίδι. Από τη σύλληψη έως στην εκκόλαψη.
Βέβαια, μιλάμε για τον ίδιο Eυρωπαίο πολιτικό που πριν από λίγους μήνες είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή όταν είχε δηλώσει «Αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι, ο Μουσολίνι έφτιαξε δρόμους, γέφυρες, κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανέκτησε μεγάλο μέρος της γης της χώρας μας. Όταν κάνεις μια ιστορική κρίση, πρέπει να είναι αντικειμενικός».
κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου