Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Η (en)ERGA OMNES διαγραφή χρεών της ΝΔ



Μη διερωτάστε αδίκως, αν ντρέπονται. Όχι, δεν ντρέπονται. Έχουν χάσει αυτή την ανθρώπινη ιδιότητα, εδώ και καιρό. Οι "άριστοι" θεωρούν αδυναμία τη ντροπή. Πλέον έχουν φτάσει στο σημείο να ζητάνε τη διαγραφή των χρεών τους, για όλες τις χρήσεις... (en)erga omnes.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Κάθε πολίτική συζήτηση στην Ελλάδα θα μπορούσε να αρχίζει και να τελειώνει μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, με το αξίωμα: Εκτός από τη χώρα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν τα κόμματά τους και τώρα θέλουν να διαγράψουν τα χρέη τους εις βάρος των φορολογούμενων... και να ξανακυβερνήσουν. Τέλος. 
Για την οικονομία της συζήτησης, όμως, ας συνεχίσουμε.
Χθες είχαμε δύο γεγονότα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε σε συνέντευξή του στον Alpha, μια συνταγή για κανίβαλους, δηλαδή το πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε στο ραδιόφωνο -χωρίς όπως είπαμε να ντρέπεται- πως τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ, πρέπει να διαγραφούν ακριβώς, όπως προστατεύονται τα χρέη των νοικοκυριών με το νόμο Κατσέλη.
Με λίγα λόγια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μετά την πρόσφατη, πρωτόδικη καταδίκη του κόμματος σε δικαστική διαμάχη με μεγάλη τράπεζα, βάζει στο ίδιο ζύγι τα μη εξυπηρετούμενα θαλασσοδάνεια της ντροπής του κόμματος του, με την αγωνία του κόσμου που πλήρωσε τη χρεοκοπία της χώρας κινδυνεύοντας να χάσει ακόμα και το σπίτι του.
Μάλιστα, για να ενδυναμώσει το επιχείρημά του επικαλέστηκε τη διαγραφή χρέους που ζητούσε επιμόνως η σημερινή κυβέρνηση από τους δανειστές.
Πριν πάμε παρακάτω, ας δούμε σε ένα μικρό βίντεο, που δημοσίευσε η σελίδα του Facebook, "Το Μνημόνιο", και περιγράφει περιεκτικά τι ακριβώς ζητάει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ας πούμε, πάλι για την οικονομία της συζήτησης, πως συμφωνούμε με τα εξοργιστικά επιχειρήματα του Άδωνη Γεωργιάδη. 
Να υπενθυμίσουμε όμως, πως για να δανειστεί η Ελλάδα από τους «εταίρους» της και να επιτύχει πρόσφατα μια σχετική λύση για το θέμα του χρέους, αφού πρώτα το PSI του Β. Βενιζέλου είχε προλάβει να καταληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία, χρειάστηκε να επιβληθεί για μια οχταετία, ένα πρωτοφανές, εν καιρό ειρήνης, δημοσιονομικό «Άουσβιτς».
Θα μπορούσαμε λοιπόν, υποθετικά, να συμφωνήσουμε στη μερική διαγραφή χρεών της χρεοκοπημένης ΝΔ και να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια από το δημόσιο. Σε αυτή, όμως, την περίπτωση θα πρέπει να μπουν και ορισμένες προϋποθέσεις, κάποιοι κανόνες, ένα «Μνημόνιο», αν θέλετε
Άλλωστε στη ΝΔ δεν έχουν κρύψει ποτέ πως λατρεύουν τα μνημόνια και έχουν πει κατ' επανάληψη πως αν δεν μας είχαν επιβληθεί θα έπρεπε να τα εφεύρουμε από μόνοι μας. Να λοιπόν η ευκαιρία, να δώσουν το καλό παράδειγμα.
Η πρότασή μας είναι η εξής λοιπόν. Μια ανεξάρτητη επιτροπή φορολογουμένων, θα καταθέσει τις προτάσεις της, οι οποίες και θα είναι άμεσα απαιτητές από τη ΝΔ.
Κάποιες από αυτές τις προτάσεις του Μνημονίου για τη ΝΔ, θα μπορούσαν να είναι, για παράδειγμα:
· Άμεση απόλυση και παύση ιδιότητας του βουλευτή, σε όλους όσοι διετέλεσαν στελέχη (ή συγγενείς στελεχών) κυβερνήσεων οι οποίες οδήγησαν στη χρεοκοπία
· Επανεξέταση των πόθεν έσχες του προέδρου, των συγγενών του και των στελεχών της ηγετικής ομάδας του κόμματος.
· Εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και σε πιθανές οφσόρ που κατέχουν τα στελέχη του κόμματος, συγγενείς τους και συνεργάτες τους.
· Δραστική μείωση σε μισθούς και συντάξεις βουλευτών του κόμματος.
· Αναδρομικός έλεγχος, σε βάθος 30ετίας, από ορκωτούς λογιστές και το ΣΔΟΕ, στα οικονομικά του κόμματος και απόδοση ποινικών ευθυνών σε τυχόν «μαύρα» ή «γκρίζα» ταμεία.
· Έλεγχος για οικονομικές συναλλαγές και διασυνδέσεις του κόμματος με «ομάδες» που απασχολούν εργαζόμενους ή «εθελοντές» και που δουλεύουν για την προώθηση του κόμματος στα social media.
· Απαγόρευση εξόδων για χορηγούμενες διαφημίσεις καθώς και στις συχνές περιοδείες του προέδρου του κόμματος.
· Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σχετικά με τυχόν συνδιαλλαγές στελεχών της ΝΔ με δημοσιογράφους και επιχειρηματίες ώστε να διερευνηθούν πιθανές ποινικά κολάσιμες πράξεις.
· Και τέλος, προσαρμογή και επικαιροποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο θα εφαρμοστεί μόνο στα στελέχη της ΝΔ. Αυτό θα περιλαμβάνει: Ιδιωτική ασφάλιση, υποκατώτατο μισθό για όλους, μερική απασχόληση, μείωση συντάξεων και υποχρεωτική διανομή των εφημερίδων "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" και "ΤΑ ΝΕΑ" από νεολαίους της ΟΝΝΕΔ στο δρόμο, για τη μείωση του χρέους.
Αν τα παραπάνω γίνουν πράξη, τότε μπορούμε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο ο Έλληνας φορολογούμενος -που έχει ήδη σηκώσει τα δικά του δυσβάσταχτα βάρη- να πληρώσει και τα χρέη των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα.
Ας γυρίσουμε όμως πίσω στις "απεχθείς και επονείδιστες", δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη για τα χρέη της ΝΔ. Χρέη, που ο ίδιος ο νυν αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει δηλώσει πως προήλθαν από έκνομες πράξεις. 
«Όποιος ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ νομιμοποιεί κλοπή δημοσίου χρήματος», έλεγε λίγο πριν προσχωρήσει στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Για να είμαστε δίκαιοι όμως, η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητάει να διαγραφούν τα χρέη της ΝΔ. Το είχε ξανακάνει, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την περίοδο που διεκδικούσε την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας.
Δύο χρόνια πριν, ο σημερινός Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, τότε υπουργός της ΝΔ, Μάκης Βορίδηςδήλωνε πως πρέπει να πλειστηριάζονται ακόμα και οι πρώτες κατοικίες των πολιτών. Συγκεκριμένα, το 2014 στο MEGA είχε πει ότι χρέη πολύτεκνου από την Μυτιλήνη, ύψους 2600 ευρώ, έπρεπε να εισπραχθούν ή να του πάρουν το σπίτι.
Λίγο μετά, στην ερώτηση για το αν οι 500 πιο πλούσιοι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να πληρώσουν, ο Μάκης Βορίδης δηλώνει το μνημειώδες: «Αυτοί θα σώσουν τον προϋπολογισμό;»  
Πόσο πιο απλά να το πει ο άνθρωπος; Τον  προϋπολογισμό  του 2014 θα τον έσωζε το να πλειστηριάσουν οι τράπεζες το σπίτι πολύτεκνου, για δυόμιση χιλιάδες ευρώ, αλλά όχι να πληρώσουν ότι τους αναλογεί οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη χώρα. Αυτό κυρίες και κύριοι λέγεται, ταξική συνείδηση.
Βέβαια, υπάρχει και η ύστατη λύση για το πρόβλημα του χρέους της ΝΔ. 
Υπάρχει το δεδικασμένο του ηρωικού ταμπουρώματος στο άσυλο της Πειραιώς 62, στα ίδια τα γραφεία της ΝΔ. 
Αν ας πούμε η ΝΔ δεν έχει να αποπληρώσει τα δάνειά της (που δεν έχει), μπορούν να το κάνουν όπως η Ζαχαράκη.
Να ταμπουρωθούν στα γραφεία της ΝΔ, να κάνουν έναν πειρατικό σταθμό και να εκφωνεί ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Εδώ Πειραιώς, Εδώ Πειραιώς. Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των φερόμενων διαπλεκόμενων πολιτικών, των ελεύθερων χρεοκοπημένων ακροδεξιών. Αδέρφια μας τραπεζίτες! αδέρφια μας τραπεζίτες! Πώς είναι δυνατόν να χρεοκοπήσετε τ’ αδέρφια σας! Πώς είναι δυνατόν να χυθεί δεξιό αίμα! Αφού όλοι πιστεύουμε στον καπιταλισμό!»
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου