Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Κοιμήσου ήσυχα κυρ Παντελή, το «πρεζάκι» και η «πουστάρα» πέθανε



Νοικοκυροσύνη, ησυχία, τάξη, πατρίδα, ασφάλεια, οικογένεια, θρησκεία, εκκλησία, αριστεία, Μέγας Αλέξανδρος, δουλειά, μισθός, στεγαστικό, αυτοκίνητο, 50άρα τηλεόραση, καλοί βαθμοί, σπουδές με κύρος, αρνί στη σούβλα, μπουζούκια ή "στην υγειά μας" το Σάββατο, μπάλα και γήπεδο την Κυριακή. «Ήρθαν οι λαθρομετανάστες και μας αλλοιώνουν τον πολιτισμό», «δε φταίει ο βιαστής έτσι πως ντύνεται το τσουλάκι», «δεν έχω πρόβλημα με τους πούστηδες, αλλά...», «οι άνεργοι είναι τεμπέληδες, αν ήθελε έβρισκε δουλειά», «η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση»…!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Με τον απόλυτο σεβασμό που αξίζει στους συνανθρώπους μας που ισοπεδώθηκαν και ακόμα ζουν στα όρια της εξαθλίωσης (η κρίση δεν τελείωσε το 2015), η χρεοκοπία στην οποία μας οδήγησε το παλαιό πολιτικό σύστημα -που θέλει να επιστρέψει ξανά στην εξουσία- είναι ότι «καλύτερο» έχει συμβεί ποτέ σε αυτή την απόληξη της βαλκανικής χερσονήσου.
Δεν περιμέναμε βέβαια τη "θυσία" του Ζακ -και κυρίως τις αντιδράσεις που ακολούθησανγια να καταλάβουμε ότι ζούμε εδώ και 8 χρόνια περίπου, την "ευτυχία" να μπορούμε να δούμε, με υψηλή ευκρίνεια, το τι κρύβει ο καθένας μέσα του. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά βέβαια και η ραγδαία εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.
Κάπως έτσι, φαινομενικά φυσιολογικοί -προ κρίσης- άνθρωποι, “βγήκαν απ’ τη ντουλάπα” ενδεδυμένοι, άλλοι με τα ρούχα του “κυρ Παντελή”, άλλοι με στολή των SS και άλλοι με σφιχτοδεμένη γραβάτα και λευκό κολάρο.
Είναι αυτοί που τρέμουν με τα "τρικάκια" και τις μπογιές των συμβολικών δράσεων του "Ρουβίκωνα", αλλά θα έκαναν με καμάρι γαμπρό τους τον Άρη Φλώρο και το Βασίλη Μηλιώνη. Είναι αυτοί, που θέλουν να "καθαρίσει" ο Κούλης τα Εξάρχεια, αλλά θαυμάζουν τα "Παλαιά Ψυχικά", τα "Κολωνάκια" και τις "Εκάλες".
Τον "κυρ-Παντελή" δεν τον ενοχλεί το πρεζάκι, ο ομοφυλόφιλος ή ο εγκληματίας. Τον ενοχλεί το φτωχό πρεζάκι που δεν έχει οφσόρ, ο φτωχός ομοφυλόφιλος που δεν είναι σελέμπριτι και ο φτωχός εγκληματίας που δεν έχει δεξαμενόπλοια με σημαία Νήσων Μάρσαλ. 
Τον "κυρ Παντελή", δεν τον ενοχλεί η κόκα της Μυκόνου. Τον ενοχλεί η "σίσα" και η ηρωίνη της Ομόνοιας.
Ο "κυρ-Παντελής" σιχαίνεται τους παρίες και τους κατατρεγμένους, αισθάνεται ασφάλεια μόνο υπό την προστασία των μεγαλόσχημων απατεώνων. Φρίττει με τα γκράφιτι στο θυροτηλέφωνο του Πορτοσάλτε, αλλά ανέχεται με χαρακτηριστική ανακούφιση την αστυνομική βία και το ξύλο μέχρι θανάτου από καταστηματάρχες σε τοξικοεξαρτημένους ομοφυλοφιλους.
Ο Ζακ Κωστόπουλος, ο "αδίστακτος ληστής" των ΜΜΕ,“το πρεζάκι, ο ληστής και η πουστάρα”, για τους νοικοκυραίους, ήταν ένας από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει, έστω και αν τον γνώρισα φευγαλέα. Πάλευε με τους προσωπικούς του δαίμονες, την εξάρτηση τη χλεύη και την περιθωριοποίηση, αλλά ήταν η επιτομή του "δε θα πείραζε ούτε μυρμήγκι". 
Μη γελιέστε, η επένδυση των ντεμέκ "φιλελεύθερων" στην ακροδεξιά και τον εθνικισμό, δεν τελείωσε επειδή οι "Μακεδονομάχοι" απέτυχαν να κινητοποιήσουν μεγάλες μάζες στα συλλαλητήρια ή επειδή τους πήραν χαμπάρι για το ασφαλιστικό του Πινοσέτ. Το «τι να κάνει και ο καταστηματάρχης, να μην προστατέψει την περιουσία του από το πρεζάκι;», είναι το νέο «καταφύγιο» του «μετώπου της λογικής» και των νεοναζί.
Το λάθος που κάνουν όμως οι «νοικοκυραίοι», οι νεοφιλελεύθεροι μισάνθρωποι, οι "Αδώνηδες", οι "Τατιάνες" και τα ΜΜΕ της διαπλοκής -που βρήκαν στο Ζακ, το καινούργιο "προϊόν" για να ικανοποιήσουν τις αχόρταγες ορέξεις του "κυρ Παντελή"- είναι ότι νομίζουν πως οι διαφορές μας είναι κομματικές ή έστω απλά πολιτικές... ενώ είναι πανανθρώπινα χαώδεις.
Πάντα αυτοί ήμασταν, απλά τώρα φαίνεται. 
ΥΓ. Σήμερα έξω από το "κρεατοπωλείο" που δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, μια ομάδα φασιστών πέταξαν φυλλάδια, φωνάζοντας «πρεζάκια και γκέι δεν είστε αναγκαίοι». Τα φυλλάδια έγραφαν: «Η αυτοάμυνα δεν είναι έγκλημα, είναι ένστικτο» και «Η σιωπηρή πλειοψηφία δε θα υποκύψει ποτέ στην αριστερή σας τρομοκρατία». Λες και διαβάζεις αποσπάσματα συνέντευξης Άδωνη - Μητσοτάκη στον Πορτοσάλτε!
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου