Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Στο εδώλιο, αδέρφια, στο εδώλιο


Δικαστήριο

του Τάσου Παππά
Μια... εμμονή με τα Ειδικά Δικαστήρια την έχουν στη Νέα Δημοκρατία. Οταν φυσικά αφορούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους, γιατί αν πρόκειται να συρθούν στο εδώλιο δικά τους πρόσωπα τότε χαλάνε τον κόσμο και καταγγέλλουν συνωμοσίες, σκευωρίες και απόπειρες κατάλυσης του πολιτεύματος.
Δεσμεύονται ότι όταν έρθουν στα πράγματα και θα ελέγχουν τους συσχετισμούς στο Κοινοβούλιο θα στήνουν αράδα εξεταστικές επιτροπές για όλα τα θέματα που κατά τη γνώμη τους έχουν ποινικό ενδιαφέρον (κι αν δεν έχουν, θα το επινοήσουν οι τιτάνες της νομικής σκέψης που υπάρχουν στη Δεξιά σε συνεργασία με πρόθυμους και... ανεξάρτητους δικαστικούς λειτουργούς), στη συνέχεια θα τις αναβαθμίζουν σε προανακριτικές, μετά θα έρθουν τα Ειδικά Δικαστήρια για να επικυρώσουν στα γρήγορα τις ποινικές ευθύνες και στο τέλος θα ανοίξουν οι πόρτες του Κορυδαλλού για να υποδεχτούν τους καταδικασμένους Συριζαίους.
Εκτός αν έχουν προλάβει να χτίσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας για να τους χώσουν εκεί, ώστε να κάνουν παρέα με τον Κουφοντίνα (κι αυτόν εκεί θα τον πάνε) και να ανταλλάσσουν απόψεις, αφού ως γνωστόν Τσίπρας και Κουφοντίνας έχουν ύποπτα νταραβέρια, όπως έχει... αποδείξει με... αδιάσειστα στοιχεία ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης.
Εμμονή με τα Ειδικά Δικαστήρια έχουν και ορισμένα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., με καταγωγή από το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι το κόμμα τους ήταν θύμα μιας τέτοιας υπόθεσης. Τα τυφλώνει ο φανατισμός, τα καθοδηγεί ο ρεβανσισμός και όπου βρεθούν και σταθούν υπόσχονται Ειδικά Δικαστήρια για τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη και όσους μισούν.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας απ’ αυτούς που σε τακτά χρονικά διαστήματα κάνει λόγο για Ειδικό Δικαστήριο εναντίον μελών της κυβέρνησης, μηδέ του πρωθυπουργού εξαιρουμένου. Την ιστορία του 1989 τη γνωρίζει. Ξέρει πώς εξελίχτηκε και ποιος ευνοήθηκε. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με σαθρά στοιχεία και με μάρτυρες κατηγορίας που, αντί να ενισχύσουν το κατηγορητήριο, το υπονόμευσαν.
Αλλοι γιατί ήταν επαγγελματίες ψεύτες και συνειδητοί προβοκάτορες και άλλοι (εκδότες) γιατί άλλαξαν γραμμή λίγο πριν καταθέσουν. Το 1989 το έζησε και ο Δ. Χατζησωκράτης (στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ). Τότε ήταν στον ενιαίο Συνασπισμό, ο οποίος, παρασυρμένος από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, συμφώνησε με την όλη διαδικασία. Το πλήρωσε πανάκριβα. Αντί να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ (διακαής πόθος και για τη Δεξιά και για την ιστορική Αριστερά), διασπάστηκε ο Συνασπισμός. Το ένα κομμάτι του έμεινε εκτός Βουλής, το άλλο συρρικνώθηκε. Ο Α. Παπανδρέου επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο και έγινε πρωθυπουργός το 1993, παρά τις τεράστιες ευθύνες του για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Η επιχείρηση θυματοποίησής του απέδωσε τα μέγιστα.
Γι’ αυτό τον λόγο ο κ. Χατζησωκράτης είναι πολύ προσεκτικός και δεν θέλει να επαναληφθεί η ιστορία -αυτή τη φορά με ωφελημένο τον Τσίπρα. Απαντώντας («Real fm») στον κ. Λοβέρδο είπε ότι «κανείς δεν πρέπει να λησμονεί και να επαναλαμβάνει τα λάθη που διαπράξαμε ως Αριστερά το 1989, όταν τα πολιτικά ζητήματα και οι κομματικές συγκρούσεις έγιναν υπόθεση δικαστικής διαμάχης». Παθός, μαθός.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου