Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Στο κίνημα «Δεν πληρώνω» Άδωνις και ΝΔ


Το συγκαλυμμένο αίτημα διαγραφής των δανείων της ΝΔ, ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ,  που διατυπώνει για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν κάνει κάτι άλλο από το να υπενθυμίζει την ελιτίστικη αντίληψη των κομμάτων εξουσίας.
Η πρόσφατη πρωτόδικη απόφαση υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς σε βάρος της ΝΔ ήταν το "καμπανάκι" αλλά ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι οι προηγούμενες διοικήσεις των τραπεζών απέφυγαν να προσφύγουν για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους και τους μετόχους ενώ ο ελληνικός λαός τις ανακεφαλαιοποιούσε με αιματηρές θυσίες.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι λόγω κρίσης το κόμμα του βρέθηκε σε αδυναμία όπως όλοι οι πολίτες και ζητά ρυθμίσεις. Μόνο που κανείς πολίτης και καμιά επιχείρηση της πραγματικής οικονομίας δεν δανείστηκε 200 εκατομμύρια ευρώ με αστείες εγγυήσεις - που έτσι κι αλλιώς δεν είχε ποτέ τη δυνατότητα να εξυπηρετεί - ούτε εμπλεκόταν με τη διοίκηση του... δανειστή. Με το ίδιο προκλητικό σκεπτικό, λέει, οι πιστωτές της Ελλάδας διέγραψαν χρέος με το περίφημο PSI, εννοώντας το χρέος που μετακυλίστηκε και διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Παριστάνοντας τον ήρωα κακόγουστης ελληνικής ταινίας υποστηρίζει ότι το κόμμα της ΝΔ "νοικοκυρεύτηκε" μειώνοντας το λειτουργικό κόστος από 8,5 σε 2 εκατ. ευρώ μετά το 2016  αλλά δεν παραθέτει κανένα στοιχείο, ούτε για το πώς ξόδευαν 8,5 εκατ ευρώ ακόμη και στην κρίση ούτε πώς και αν αυτά πράγματι μειώθηκαν.
Τέλος μιλά για την αποτροπή της εξάρτησης των κομμάτων από χρηματοδότες και υπαινίσσεται ότι ο μόνος τρόπος είναι να χαρίζει ο λαός τα δανεικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως τα θαλασσοδάνεια που έδιναν στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ελίτ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με το προκλητικό του αίτημα εξομοιώνει τον θύτη με το θύμα και τον πολίτη με τα κόμματα που τον χρεοκόπησαν. Μεταχειρίζεται μια κουτοπόνηρη αντίληψη, ανεπίτρεπτη, που θα πρέπει μια για πάντα να τερματιστεί για την πολιτική ζωή και τον πολίτη.
ΥΓ. Και να που αποδείχτηκε ότι η "ελεύθερη αγορά" χωρούσε μολις 5 τηλεοπτικές άδειες. Αυτοί που έκαναν λόγο για απεριόριστες άδειες και "λαγούς" έγιναν συνέταιροι, αγόρασαν κανάλια και τα εγκατέλειψαν χωρίς να διεκδικήσουν ποτέ μια άδεια, ακόμη κι όταν αυτή τους δινόταν χωρίς ανταγωνσμό. Και αυτοί στο "Δεν Πληρώνω". 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου