Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Νέα στοχοποίηση



Με αφορμή το θέμα της ματαιωμένης πλέον παράστασης του Εθνικού, ο ραδιοσταθμός ΒΗΜΑ FM που ξεκίνησε και την εκστρατεία συκοφάντησης της Πειραματικής σκηνής, πήρε συνέντευξη-όχι τυχαία- από το βουλευτή και αντιδικτατορικό αγωνιστή Μάκη Μπαλαούρα. Στα πλαίσια της συνέντευξης ρωτήθηκε ο βουλευτής και για την 17 Νοέμβρη κι έδωσε τις απαντήσεις του.

της Άντας Ψαρρά
Λίγα λεπτά αργότερα βγήκε η «είδηση» από το γνωστό για τη δεοντολογία του Πρώτο Θέμα που απομαγνητοφώνησε την συνέντευξη του Μάκη Μπαλαούρα στο ΒΗΜΑ FM χρησιμοποιώντας τον πηχυαίο τίτλο «Μπαλαούρας: Οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου». Ολόκληρη η πρόταση όμως ήταν «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου». Η λέξη λαθεμένο απαλείφθηκε από τον τίτλο χάριν...συντομίας.

Ο Μάκης Μπαλαούρας το μόνο που υπενθύμισε ήταν το πολιτικό κίνητρο στη δράση της 17 Νοέμβρη (που αναγνωρίστηκε εξάλλου και από τη δικαστική έδρα και που φυσικά δεν σήμαινε τίποτα ως προς την ποινική μεταχείριση) συμπληρώνοντας ότι: «Αλίμονο, οτιδήποτε και να 'ναι δεν μπορείς να σκοτώσεις. Δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης».

Επισήμανε τις διαφορές ανάμεσα στις μαζικές εκτελέσεις των ναζιστών καιφασιστών κατά στοχοποιημένων ομάδων και εκείνες των ένοπλων οργανώσεων, ενώ στην ερώτηση: «Πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση ένας Ρουπακιάς από έναν Ξηρό;» απάντησε: «Όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο σε μια συζήτηση πνευματικού επιπέδου...».

Τόσο καθαρά και τόσο ξάστερα.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου