Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Με το χέρι στην τσέπη οι πρώτοι 14 της λίστας Μπόργιανς


Με το χέρι στην τσέπη οι πρώτοι 14 της λίστας Μπόργιανς

«Και ο Άγιος φοβέρα θέλει», λέει η γνωστή παροιμία,  που ταιριάζει γάντι στις έρευνες που μόλις ξεκίνησαν στην περιβόητη λίστα που ήρθε από τη Γερμανία, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, οι πρώτες κλήσεις είχαν «ζουμί».
Τα ραβασάκια για εξηγήσεις απεστάλησαν στους πρώτους 30 που βρέθηκαν με υπερκαταθέσεις στην Ελβετία και σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, τα… προσκλητήρια χτύπησαν διάνα, καθώς οι μισοί αποδέχθηκαν επί της ουσίας την απόκρυψη εισοδήματος και ετοιμάζονται για… διορθώσεις.
Συγκεκριμένα, οι 14 από τους 30 πρόκειται να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση εισοδήματος, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα εφαρμοστεί σε αυτές τις περιπτώσεις για πρώτη φορά το νέο πλαίσιο για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, που θα έρθει στη Βουλή εντός των ημερών.
Τι γίνεται με τους υπόλοιπους; Οι 9 ζήτησαν κάποιες ημέρες προθεσμία έτσι ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία προκειμένου να καλύψουν- αν μπορούν- τις καταθέσεις στην Ελβετία, ενώ 7 δεν έδωσαν σημεία ζωής, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια την κλήση για εξηγήσεις και πλέον το λόγο έχει ο Εισαγγελέας. 
 http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου